luxus ház

Mitől luxus ház a luxus ház?

Sokan kíváncsiak, vajon mitől luxus ház a luxus ház? Vannak sajátos stílusjegyei? A berendezésen múlik vagy az elhelyezkedésen? Több fürdőszobája van, vagy csodás kertje? Nos, ahhoz, hogy a kérdést megválaszoljuk, alaposan körbe kell járni a témát, hiszen nem lehet egyetlen mondattal kifejezni azt, hogy mitől mondjuk egy ingatlanra azt: prémium kategóriás.

Egy biztos. Attól még, hogy egy ingatlan tulajdonos az eladásra szánt épületét luxus házként definiálja, nem feltétlenül az valójában. Ha szeretnénk összeszedni olyan objektív sajátosságokat, melyek biztosan szükségesek ahhoz, hogy egy ingatlant prémium kategóriásnak ítéljünk meg, az alábbiak kétségtelenül lényegesek:

 • Az ingatlan elhelyezkedése – ez egy rendkívül fontos momentum. A legigényesebben kivitelezett, legnívósabb lakás vagy ház sem lehet felsőkategóriás, ha nem megfelelő a lokációja. Van, aki arra vágyik, hogy az üzletek, éttermek könnyen elérhetőek legyenek, míg másnak a friss levegő, a csodás panoráma az elvárás.
  Ezen túlmenően viszont nem mindegy, hogy milyen környezet veszi körbe a házat. Ha nívó alatti a környezet, lepusztult a többi ingatlan, melyekre rálátunk vagy, melyek körbevesznek, esetleg nincs aszfaltút vagy ezer éve félbehagyott és pusztuló építkezés van a szomszédban, hiába a minden igényt kielégítő beltéri és kültéri atmoszféra, mégsem lehet tökéletes az ingatlan.
 • Minőségi alapanyagok a pincétől a padlásig – ez gyakran nem látszik egy ingatlanban, mégis, ha már felsőkategóriást akarunk vásárolni, elvárjuk, hogy prémium anyagokból épüljön, a falazat, a tető, a csövezés, a fényűző belső stílus mögé rejtett elemek is a legjobbak legyenek!
 • Eltérő, egyedi, úttörő belső (külső) stílusvilág – egy nívós ingatlan nem feltétlenül trendi, inkább kivételes, páratlan. Leggyakrabban átgondolt és professzionális tervezői munka gyümölcse.
 • Okosotthon, okosház – ma már elvárás, hogy egy drága, minden igényt kielégítő, sőt felülmúló ház okos technológiákkal is rendelkezzen, a lehető legtöbb minden vezérelhető legyen telefonról, tabletről, maximális kényelmet biztosítva.
 • Biztonság, környezettudatosság – szintén hozzátartoznak a luxus ház elvárt specifikációihoz. A házban élők és vagyontárgyak biztonságban legyenek éjjel, nappal, az ingatlan pedig a kornak megfelelően, de inkább korát meghaladóan környezettudatos is legyen!
 • A belső terek (házak esetében a kültéri területek) maradéktalanul biztosítsák a kényelmet, az intimszférát, a családi élet igényeit. A napi életvitelt minden értelemben a lehető legkomfortosabbá tegyék.

Mikor lesz valami luxus

Maga a szó elég elvont fogalom, társadalmi rétegenként is eltérő, kinek mi számít felsőkategóriásnak. Ha a jelentés után kutakodunk, többször szembe találkozunk ezzel a kifejezéssel: fényűző, minden igényt kielégítő.

A luxus sajátossága még, hogy az élethez észszerűén felmerülő szükségletet jóval meghaladó felhalmozás, használat és élvezet, mely nem csupán igényt elégít ki, de mondhatni, valóra váltja az álmokat is.

Gondoljunk csak bele, az emberi szükségletek kielégítésére lakhatás, főzés, tisztálkodás szempontjából elegendő lehet egy kis lakás is, mint például ez a 30 m2-es garzonlakás a VII. kerületben. Menedéket nyújt, alkalmas pihenésre, alvásra, főzésre, lehet benne tisztálkodni, azaz egy normális életvitelt folytatni. Kétségtelen, hogy nem kelt bennünk luxus érzetet, nem jut róla eszünkbe a fényűzés, a napi életvitel „kimaxolása”.

Luxus nappali

Nézzük, mitől lehet luxus egy nappali. Persze nem csupán az általunk fényűzőként definiált stílusjegyektől, mégis kiállunk amellett, hogy egy pompás és ragyogó Art Deco nappali minden várakozást felülmúlhat! Egy Art Deco enteriőr stílusú közösségi helyiség:

 • bővelkedik kontrasztos részletekben
 • megtalálhatóak a fényes és fémes, továbbá tükör felületek
 • bonyolult, egyedi geometriai minták fellelhetőek
 • a berendezési tárgyak, a textíliák a dekoráció mind-mind drága, exkluzív
 • fel-fel tűnnek történelmi kiegészítők is

Ha látni szeretne egy lenyűgöző Art Deco luxus nappalit, nézze meg ennek az V. kerület legszebb részén található lakásnak a fotóit! Lélegzetelállító, nemigaz?

luxus nappali
Luxus ház – Luxus nappali

Konyha

Egy valódi luxus konyha jellemzője, hogy nem csupán mindennek helye van, de a legmagasabb minőséget képviseli a konyhabútor, annak szerelvényei és a beépített gépek egyaránt. Egy nívós konyhában a berendezések nem csak sokat tudnak, de ez látszik is rajtuk, státuszszimbólumok. Ha egy elszívó berendezést veszünk alapul, akár a közel 2 millió forintot is súrolhatja az ára, ha igazi fényűző darabra vágyunk.

luxus konyha
Luxus ház – Luxus konyha

Hálószoba

Egy felsőkategóriás hálószoba bútorai biztos, hogy nem a trendi, felkapott bútoráruházak termékei közül kerülnek ki, sokkal inkább egy prémium színvonalat képviselő külföldi, például olasz gyártó hálószoba berendezéseiből.

Komplett garnitúrákkal tökéletes összhang, pihenésre csábító hangulat, intimitás, minőségi és egyedi tapéták, textilek, na meg persze a legdrágább szállodai fürdőket felülmúló privát fürdőhelyiség. Ez mind elvárható egy fényűző, luxus hálószoba nyújtotta előnyöktől.

luxus hálószoba
Luxus ház – Luxus hálószoba

Fürdőszoba

Hazánkban is rendkívüli módon megnövekedett az elmúlt években az igény a felejthetetlen fürdőélményt keresők részéről a páratlan, high-end, luxus fürdőszobai megoldások iránt. Egyre könnyebben hozzáférhetők a prémium magyar közönség számára is a felsőkategóriás márkák termékei. A luxus fürdőnek nemcsak funkcionálisnak kell lennie, de kompromisszumok nélkülinek, relaxálónak, kényeztetőnek, a hedonisták elvárásaihoz illeszkedőnek.

luxus fürdőszoba
Luxus ház – Luxus fürdőszoba

Kert

Évtizedeken át a felső tízezernek szánt házakhoz a kerti medence volt az egyik „kötelező” elem. Ma már a medencék egy prémium kategóriás házban a kerten kívül bent, fűtött helyen, a ház saját wellness részlegén kapnak helyet, vagy ott is.

Egy impozáns kert kellő méretekkel kell rendelkezzen, ápolt gyeppel, gyönyörű, különleges és sokféle növényből álló zöldterület, mellette a szükséges területeken térkő, egyéb prémium kültéri burkolatok alapvető elvárás. Természetesen a növények öntözése vezérelt és bárhonnan irányítható. Egy monumentális terasz ahol vendégfogadásra, pihenésre egyaránt adott a lehetőség, sőt egy komplett kültéri „konyha”, mind-mind közelebb viszik a kertet ahhoz, hogy megkaphassa az áhított luxus jelzőt.

Lombház a gyerekeknek, fűtött kocsibeálló, méretes kerti tó? A listát a végtelenségig lehet fokozni az egyéni elvárásokhoz mérten.

Ha Ön is szívesen élne nívós, elsőrangú házban, ahol minden napja álomszerű és minőségi, vegye fel a kapcsolatot a Kenway Real Estate munkatársaival, hogy megtalálhassák azt a fényűző ingatlant, ahol az Ön számára is evidens lesz, mitől luxus ház egy luxus ház!