RHA S500i teszt – minőségi zenehallgatás okostelefonon

0 2,565

A napokban sikerült górcső alá vennünk az RHA család S-szériájának a kifejezetten okostelefonokhoz készült fülhallgatóját, az RHA S500i-t, mely az igazat megvallva hamar belopta magát a szívünkbe. Az élmény egyszerűen lenyűgözött, a fülhallgatóból kiszűrődő hangok kristálytisztán szóltak, ami leginkább a magas hangoknál volt érzékelhető és magas hangerőn sem sikerült torzítást eredményezni vele.

Az RHA S500i termék alapját a gyártó korábbi, S500-as egysége adja, külsőre és fizikai tulajdonságát tekintve megegyezik tehát vele. Az “ i ” jelzéssel ellátott modellen a kábelen található egy vezérlőegység, mely mikrofont, felvevőgombot, illetve hangerőszabályzó gombokat kapott. Ennek köszönhetően tehát anélkül tudunk a zene hangerejét változtatni, a számok között lépkedni, illetve a bejövő hívást fogadni, hogy az okostelefonunkhoz nyúlnánk.

RHA-S500i-hangero

A zajszűrővel felvértezett füles igazán szép látványt és prémium érzést nyújt, mely külsőre rögtön látszik. A készülékház alumíniumból készült, a kábel szövetborítást kapott, mely roppant strapabíróságot garantál. A vezérlőegység pedig gumiborítású, mely kényelmes kezelhetőséget biztosít. A fülesek ultrakönnyűek, így aki egyszerűen hordozható készülékre vágyik, annak ez egy remek választás lesz.

RHA-S500i-headphone

A gyártó szokásához híven rengetek kiegészítővel ellátott minket. A dobozban kapunk egy kis szütyőt, a hordozhatóság és az összegabalyodás elkerülése érdekében, illetve szám szerint 5 pár dupla sűrűségű szilikon gumiharangot, illetve 1 pár dupla peremű szilikon gumiharangot, aminek köszönhetően pedig mindenki kiválaszthatja, hogy a fülében melyik nagyságú verzió a tökéletes. Ezen felül pedig az RHA 3 év garanciát ad mindegyik termékére, ami egy plusz pont.

rha-s500i-ear-tips

Hangzás terén pedig mi teljesen meg voltunk vele elégedve. Nyilván leírni nehéz, hogy “hogyan is szól”, viszont mi, mint átlagfelhasználó, aki a csak igazi mai slágereket hallgatja, annak tökéletes volt. Ahogy korábban említettük a magas és közép tartományokban nagyon jól megmutatta magát a készülék, hogy mit is tud, azonban a mély tartományokban egy kicsit hiányoltuk a krafot. Így aki szereti a basszust, azok számára nem ez lesz a nyerő füles.

RHA S500i box

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hasonló bejegyzések

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá