A Samsung 8 milliárdért vásárolja fel a Harmant

0 31,646

A minap érkezett a hír, hogy a Samsung Electronics felvásárolta a Harmant, mely ezidáig is jelentős szereplő volt a piacon, hiszen a csoporthoz olyan márkák tartoztak, mint például az AKG, a JBL vagy a Harman/Kardon. A Harmannak viszont az autós piacon, azon belül is az autóelektronikai beszállítók között is jelentős dominanciája vagy, és a Samsung is erre a területre próbál majd a beruházást követően fókuszálni.

A Harman egyébként piacvezető a “connected car” területen, és a cég bevételeinek a 65%-át ez a szektor eladásai termelik. Az okosautók kétségkívül a jövőt jelentik, így valóban érdemes ezzel a szegmenssel foglalkozni. Nagyjából 30 millió járműben található meg a Harman különböző audiorendszerei és egyéb szórakoztatóelektronikai berendezései, amivel a cég 7 milliárd dolláros bevételt termel évente. Így tehát teljesen érthető, hogy a Samsung miért is vásárolta fel a céget.

Az információk szerint a Samsung a Harman részvényekért 112 dollárt fizetett, mely összeségében 8 milliárd dollárt jelent. Az üzlet jónak mondható, ugyanis a Harman részvényei 87,65 dolláron zártak legutóbb a New York-i tőzsdén. A felvásárlást követően – mely várhatóan jövő év második felében zárulhat le – a Harman továbbra is önálló egységként fog majd működni a Samsungon belül.

Forrás: Samsung

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá