Xiaomi Mi Box – Tuningold fel a tévédet

0 32,033

Biztos sokan vannak olyanok, akik még régebbi típusú televízióval rendelkeznek, viszont vágynak a legújabb generációs okostévéknél bemutatott szolgáltatásokra, mint például az internetelérés, YouTube nézésése vagy akár a játékok futtatása. Nos nekik lehet egy remek készülék a Xiaomi Mi Box, mely egy igazi médiadoboz, mellyel minden fantasztikus jóság elérhetővé válik számunkra.

Kezdjük rögtön a száraz specifikációkkal, aztán nézzük, hogy mit is tud maga a készülék. A Xiaomi Mi Box 101mm x 101 mm széles, 19,5 mm vastag és 176,5 gramm tömegű kis doboz, mely tökéletesen belesimul a televíziónk melletti környezetbe. A készülék lelkét egy négymagos 2.0GHz órajelű processzor jelenti, melyhez 2GB DDR3-as RAM társul. Háttérből 8GB áll a játékok, az alkalmazások és egyéb médiafájlok rendelkezésére.

xiaomi-mi-box-ports

Az Android TV 6.0-s operációs rendszert futtató kütyü egy darab HDMI 2.0a porttal, egy darab USB 2.0-s porttal van ellátva, és emellett találunk még táp- és egy AV (3.5mm audio) csatlakozót is a készülékházon. A doboz tartalmaz még egy vezeték nélküli távirányítót, melynek érdekessége, hogy egy mikrofon is található rajta, aminek köszönhetően hangutasításokat is adhatunk.

Most pedig nézzük, hogy mire is tudjuk használni. A Xiaomi Mi Box egy Android TV, azaz a készüléken egy kifejezetten a televíziókhoz készült Android operációs rendszer fut. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Google Play kínálatához hozzá is tudunk férni, és lehetőségünk van letölteni alkalmazásokat, játékokat és egyéb programokat.

xiaomi-mi-box-menu

Az alkalmazások között megtalálható például a videós fronton a YouTube, a Netflix, a Redbull TV, a NBA, a MLB.TV, a TED, a HULU, a Travel Channel vagy a Dailymotion de akár internetes rádiókat is hallgathatunk a TuneIn vagy a Pandora applikáción keresztül de játszhatunk is olyan játékokkal, mint a népszerű Asphalt-sorozat vagy a Crossy Road.

A Google Cast integrációnak köszönhetően pedig egy gombnyomással streamelhetünk videót, zenét vagy mást a telefonunkról, tabletünkről vagy laptopunkról. Sőt még az iPhone és iPad készülékeknél használt AirPlay is működik. Ezzel tehát minden okoskészülék szerepel a kompatibilitási listán.

xiaomi-mi-box-tv

A Xiaomi Mi Box processzora képes 4K tartalmat lejátszani akár 60 fps-sel. Ez kétszer akkora képkockasebességet jelent, mint amire a legtöbb set-top box képes. Így tehát úgy nézhetünk végig egy NBA élő közvetítést, ahogy azt a közvetítő csatorna streameli. Ez a képkockasebesség természetesen a játékokra is igaz. A készülék támogatja a Dolby Digital Plus és a DTS multichannelt, mely pedig a tökéletes filmezés élményéhez nélkülözhetetlen.

Végezetül pedig ejtsünk pár szót magáról a távvezérlőről, mely képes a hangutasítások fogadására. Megkérdezhetjük, hogy melyek a legjobb akciófilmek vagy hogy milyen az időjárás, de akár azt is ki tudja listázni, hogy milyen bulvárhírek érkeztek a napokban.

xiaomi-mi-box-remote

Ha megtetszett a készülék és Te is szeretnél egyet magadnak, akkor érdemes most lecsapni rá, ugyanis a Gearbesten most 5 napig 88,69 dollárért szerezhetjük meg magunknak ingyenes szállítással. Klikk ide a részletekért.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá