2,8 millió mosógépet hív vissza a Samsung, mert azok is robbannak

0 30,053

A Samsungnak mostanában nem mennek annyira jól a napjai: legutóbb a Galaxy Note7 miatt kellett fognia a fejét, most pedig a cég mosógépei miatt kell szégyenkeznie. A legfrissebb információk szerint ugyanis a mosógépekkel is bajok adódtak, mégpedig az, hogy a készülékek fedele képes elszabadulni és ezzel komoly sérüléseket is okozni az emberekben, és persze kárt a lakásban.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság biztonsági figyelmeztetést adott ki néhány felültöltős Samsung mosógépekre, azonban úgy tűnik, hogy a baj bizony nagyobb. A hírek szerint az USA-ban eddig 733 bejelentés érkezett azzal kapcsolatban, hogy a Samsung mosógépek teteje egyszercsak lerepült. A dolog érdekessége, hogy az esetek között szerepel olyan is, ahol egy személynek az állkapcsát törte el az alkatrész. A baj akkor következik be, mikor sok ruhát pakolnak be és olyan programot választanak, melyhez magas fokozatú centrifugálás is tartozik.

robbano-samsung-mosogep

A dél-koreai cég természetesen rögtön elrendelte az óvintézkedést, és a 2011 márciusa és 2016 novembere között gyártott felültöltős mosógépek közül 34 modellt hívtak vissza. Ez összesen 2,8 millió hibás készüléket jelent. Hogy mely modelleket érinti a probléma, azt ide kattintva tudhatjuk meg. A jó hír, hogy az Észak-Amerikán kívül eladott mosógépeket szerencsére nem érinti ez a probléma, így a hazai készüléktulajdonosoknak (remélhetőleg) nem kell emiatt aggódniuk.

samsung-robbanos-mosogepek

A Samsung három lehetőséget is kínál azoknak a tulajdonosoknak, akik ilyen modellel rendelkeznek. Az első, hogy ingyenes otthon megjavítják és meghosszabbítják a gyártó garanciát. Persze, ha már szétrobbant a gép, akkor persze ennek sok értelme nincs már. A második opció, hogy kedvezményesen vásárolhatunk egy új mosógépet, legyen az Samsung vagy másik márka, a harmadik lehetőség pedig az, hogy akik 30 napon belül vásároltak ilyen készüléket, azoknak visszaadják a teljes összeget.

Forrás: CPSC

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá