Baromi jó lett a Samsung Chromebook Pro

0 3,965

A Samsung csendben bemutatott egy újabb Chromebook modellt a cég koreai weboldalán. A Chromebook Pro névre hallgató eszköz egy 12,3 hüvelykes érintésérzékeny (3:2 arányú) kijelzővel érkezik, mely 2400 x 1600 pixel megjelenítésére és 400 nites fényerőre képes. A notebook érdekessége, hogy a megjelenítő 360 fokban kihajtható, és emellett még egy toll is helyet kapott a készülékben, melyet a cég csupán PEN-nek nevez.

A Chrome OS operációs rendszer futtató készülék lelke egy 2 Ghz-es órajelű hatmagos processzor (két Cortex-A72 mag és négy Cortex-A53 mag), rendszermemóriából 4 GB-ot kapunk, míg tárhelyből 32 GB áll rendelkezésre. A masina képes Android-os alkalmazásokat is futtatni, miután a Google elérhetővé tette a Play Store-t a Chrome OS-en is. A Chromebook Pro egyébként roppant vékony és könnyed készülék lett: mindössze 1,08 kg nehéz és 13,9 mm vastag. Az egész gép alumíniumból készült, így amellett, hogy prémium megjelenést kölcsönöz a terméknek, még ellenálló borítást is kapott.

samsung-chromebook-pro-12

A Samsung azt írja, hogy a Chromebook Pro közel 10 órás üzemidőt képes produkálni egy töltéssel, mely igen kiemelkedő érték. A készülék oldalán találunk két darab USB Type-C csatlakozót, egy fejhallgató jack-et, és egy SD kártya olvasót. A termék hivatalosan még nem érhető el, azonban egy weboldalon már felbukkant, és ott egy 499 eurós árcetlit kapott a gép. A Samsung várhatóan hamarosan hivatalosan is bemutatja majd az új eszközt.

samsung-chromebook-pro-13

Forrás: SamMobile

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá