Ilyen lenne a Samsung hajlítható táblagépe

0 44,590

Korábban már számtalan pletyka érkezett arról, hogy a Samsung egy bizonyos Project Valley nevű okostelefonon dolgozik, mely egy olyan kijelzővel lesz felvértezve, amit össze tudunk majd csukni. A telefont úgy kell majd elképzelni, mint anno a kagylótelefonokat, viszont ebben az esetben nem fogják a zsanérok megszakítani a kijelzőt, hanem az egész előlap egy hatalmas nagy képernyő lesz.

A Samsung kijelzőkkel foglalkozó részlege, a Samsung Display korábban egyébként elkezdett egyre több pénzt fektetni a hajlíthatós kijelzők gyártásába, és a hírek szerint 2017-ben már be is futhatnak az első ilyen okostelefonok is. A legfrissebb információk szerint a hajlítható kijelzőpanelek tömeggyártása már az év végén megkezdődhetnek és az első példányok már jövő év elején piacra is kerülhetnek. Érdekesség, hogy az okostelefonok mellett a táblagépeknél is érkezhetnek majd ilyen modellek.

samsung-foldable-tablet

A napokban érkezett a hír, hogy a Samsung egy olyan szabadalmi kérelmet nyújtott be, amely egy olyan tablet tervét írja le, ami ugyanúgy összehajtható lenne. A készüléket úgy kell elképzelni, mint egy hagyományos tabletet, azonban itt jön a csavar: a kijelzőt háromfelé lehetne majd kihajtani. Ennek köszönhetően pedig egy hatalmas kijelzőfelületet kapnánk, viszont nem a mobilitás rovására, hiszen összehajtva egy könnyen hordozható eszközünk lesz. A készülék kitámasztóval és beépített billentyűzettel is rendelkezne.

samsung-foldabletablet

Korábban egyébként felröppentek már hírek egy olyan modellről is, mely egy igazi 2 az 1-ben készülék lenne: okostelefon és tablet is egyben. Összehajtva egy hagyományos méretű okostelefonunk lenne, amit ha kihajtunk, akkor pedig egy tablet méretű eszközt kapnánk. Így tehát a készüléket telefonként és egyben táblagépként is használhatnánk. Ez persze még a jövő zenéje, mindenesetre elég érdekes fejlesztések vannak itt a Samsung tarsolyában.

Forrás: Patentlymobile

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá