Egy ember feje mellett robbant fel a Galaxy Note 7

0 4,384

A Samsung pár napja hivatalosan is bejelentette, hogy globálisan visszahívják a Galaxy Note 7-es készülékeket, ugyanis azok hajlamosak felrobbanni. A cég szerint világszerte eddig 35 ilyen bejelentés érkezett már az újdonsült felhasználóktól, akik töltőre dugták a készüléket és megtörtént a baj.

A napokban érkezett a legújabb eset, mely akár tragikusan is végződhetett volna. Crushader nevű felhasználó számolt be a Redditen az incidensről, ami vele történt. Emberünk Ausztráliában egy szállodában aludt és estére a töltőre dugta a telefont. Az éjszaka folyamán azonban a készülék egyszer csak lángra kapott és egy kis robbanás is történt – számolt be az esetről. A telefon széle teljesen leégett, a SIM kártya és az SD kártya pedig használhatatlanná vált a tűz következtében.

note7explodedhotelroom

Crushader elmondása szerint a Galaxy Note7-et a gyári töltővel és kábellel használta, tehát nem utángyártott termék okozta a bajt. A robbanás nem csupán a telefont tette tönkre, hanem a hotelben is okozott anyagi kárt. Az ágymatrac és a szőnyeg is megpörkölődött, mely 1400 dolláros (közel 400 ezer forintos) kárt jelent. Emellé pedig még az ujja is megégett egy kicsit, viszont szerencse, hogy nem a feje mellett volt közvetlenül, mert akkor akár a szeme vagy egyéb testrésze is károsodást szenvedett volna.

Galaxy-Note7-exploded

A Samsung elmondása szerint Ausztráliában eddig (ezzel együtt) már két ilyen eset történt. Az országban nagyjából 51 ezer készüléket adtak már ki, amiket természetesen vissza is hívtak. A dél-koreai cég Crushader számára ideiglenesen egy Galaxy J1-et adott, amíg kicserélik a felgyulladt Galaxy Note7-et és még a szállodai kárt is a Samsung állja.

Forrás: SamMobile

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá