Óriási a botrány: A Samsung visszahívja a Galaxy Note7-et

0 15,491

A Samsung legújabb csúcskészüléke, a Galaxy Note 7 premierje nem éppen zökkenőmentesen indul. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a készülék akkumulátora hajlamos kigyulladni és felrobbanni töltés közben, azonban úgy tűnik, hogy nem csupán egyedi esetről van szó, hanem ennél komolyabb a probléma.

A cég legújabb közleménye szerint hibát találtak a telefon akksijában, ami hajlamos arra, hogy lángra kapjon. Ezidáig 35 ilyen esetről érkezett bejelentés, viszont a további incidensek elkerülése végett a Samsung világszerte visszahívja az összes Galaxy Note 7-et, a mobilszolgáltatók pedig leálltak a készülék árusításával. A cég szerint az eladott készülékek 0.1 százalékában tapasztalták ezt a hibát. Természetesen a károsultakat kártalanítják, illetve akik előrendelték már a telefon, de nem kapták még meg, azokat is. A Reuters információi szerint a Galaxy Note7 késése a Samsungnál hétmilliárd dollár piaci érték esést jelent.

Érdekesség, hogy a premier napján azt az információt kaptuk a Samsungtól, hogy a Galaxy Note7 hazánkban szeptember 2-ától kerül majd a boltok polcaira, azonban pár napja kiderült, hogy a dátumot eltolták, és csupán szeptember 16-án érkezhetnek meg az új modellek Magyarországra. A kérdés persze az, hogy a visszahívás mennyire befolyásolja majd az itthoni startot, és sikerül-e tartani a korábbi időpontot, vagy csúszni fog tovább?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá