Törésteszten a Galaxy Note 7

0 3,838

A Samsung legújabb csúcskészüléke, a Galaxy Note 7 sem úszhatja meg a már szokásos töréstesztet, ahol arra derül fény, hogy a készülék elő- és hátlapja mennyire strapabíró. A premierkor már kiderült, hogy a telefont mind elől, mind hátul Gorilla Glass 5 üveg borítja, mely a korábbi generációhoz képest közel kétszer erősebb (1,8x) lett, így még nagyobb biztonságban tudhatjuk majd a jövőben a mobiltelefonunk kijelzőjét.

A Gorilla Glass 5 üveg készítői 1,6 méteres magasságból tesztelték, hogy a földre esésnél mi történik a kijelzővel és a beszámolók alapján az eseten 80 százalékában túlélte a telefon előlapja. A napokban fel is került a YouTube-ra egy olyan videó, ahol valaki pont erre volt kíváncsi, hogy ez az állítás vajon mennyire állja meg a helyét, és tényleg annyira strapabíró lett-e az üveg, mint azt mondják.

A videóban összesen háromszor ejtik a földre a készüléket: egyszer a hátlappal, egyszer a készülék aljával és egyszer az előlappal. Úgy tűnik, hogy telefon állja a sarat és a megpróbáltatásokat, mert az előlap bizony sértetlen maradt mindvégig. A sarkakon természetesen keletkezett egy kis karcolódás és horpadás, de az is csupán apró sérülés. Így tehát azt mondhatjuk, hogy ha netalán kiesne a Galaxy Note 7 a zsebünkből, akkor jó eséllyel éli majd túl.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá