Ennyibe fog kerülni itthon a Galaxy Note 7

0 6,246

A Samsung tegnap bemutatta Galaxy Note széria legújabb modelljét, mely a valaha készült legjobb telefon a dél-koreai cég kínálatában. A telefon méretében és külsőre csupán kicsit változott, viszont belül teljesen megújult az elődökhöz képest és olyan szolgáltatások is érkeztek, melyre eddig egy Samsung-telefonban sem volt még idáig.

A legnagyobb durranás kétségkívül az új biometrikus azonosító rendszer, az írisz-szkenner, melynek segítségével már a szemünkkel is feloldhatjuk a készüléket. Emellett a szenzor használható még a Samsung Pay fizetésre is, illetve a szolgáltatás tartalmaz egy Secure Folder mappát is, amely még biztonságosabbá teszi a magánjellegű és személyes adatok tárolását. Kiemelendő tulajdonság a vízálló készülékház, és S Pen, mely a Note-szériás modellekre eddig még nem volt igaz, így a Note7 az első IP68-as védettséggel rendelkező phablet. A készülék részletes beszámolóját ide kattintva olvashatjátok el.

A legnagyobb kérdés persze az, hogy mindezt a sok újdonságot mennyiért is kaparinthatjuk meg? A Galaxy Note7 Magyarországon 2016. augusztus 16-tól lesz előrendelhető, a készülék pedig szeptember 2-án érkezik majd meg hazánkba kék, ezüst és fekete színben. Az arany verzióról eddig nem sok információ derült ki, de lehet, hogy a szolgáltatóknál kapható lesz majd. Árát tekintve pedig a Samsung Magyarország azt mondta a tegnapi napon megrendezett sajtótájékoztatón, hogy várhatóan a Galaxy Note 7 egy 289 990 forintos árcetlit kap majd.

Ez persze nem olcsó, viszont ha azt nézzük, hogy a Galaxy S7 Edge 32Gb-os variáns jelenleg 259 990 forintért kapható a Samsung Experience Store üzleteiben, akkor láthatjuk, hogy azért a 30 ezer pluszért kapunk egy írisz-szkennert, S Pen érintésérzékeny tollat, USB Type-C csatlakozót, alapértelmezetten 64 GB tárhelyet, 0,2 hüvelykkel nagyobb kijelzőt, viszont 100 mAh-val kevesebb akksit. Processzor tekintetében maradt a Snapdragon 820-as és Exynos 8890-es chip páros, így üzemidőben hasonló eredmény várható.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá