Már több mint félmilliárd felhasználója van az Instagramnak

0 623

Az Instagram egy újabb mérföldkőhöz ért, ugyanis a minap jelentették be, hogy a felhasználói táboruk immár több mind 500 millió felett jár. Ebből pedig nagyjából 300 millió fő látogatja meg minden nap a közösségi fotóalkalmazást. A felhasználók közel 80%-a pedig az Egyesült Államokon kívül él, így az Instagram egyre globálissá vált az évek alatt.

Az Instagramot egyébként 2010 október 6-án indították útjára, és már decemberben sikerült 1 millió felhasználót betoborozniuk. Nagyjából 1 év kellett ahhoz, hogy összegyűljön 10 millió felhasználó. Érdekesség, hogy a szolgáltatás első körben csupán az iOS platformon jelent meg, az Androidos verzióra 2 évet kellett várni, ugyanis a Google Play kínálatában csak 2012 áprilisában jelent meg az applikáció. Ez az év egyébként kulcsfontosságú volt az Instagram életében, hiszen ebben az évben vásárolta meg a Facebook az alapítóktól mintegy egymilliárd dollárért.

673d94f27f46

Közel 6 év leforgása alatt eszméletlen nagy átalakításon ment keresztül a szolgáltatás, és az évek alatt jobbnál jobb funkciók érkeztek az alkalmazásba. Legutóbb például egy vadonatúj logót és felhasználói felületet kaptunk, illetve áprilisban megérkezett a Window 10 Mobile verzió is. A szolgáltatás népszerűsége töretlen, és bár vannak konkurensek, akik próbálják megszorongatni több kevesebb sikerrel, de egy ideig még biztos nem kell aggódniuk emiatt.

Forrás: Instagram

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá