Írisz-szkennert kapott ez a Samsung táblagép

0 43,493

Már régóta szólnak arról a pletykák, hogy a Samsung piacra fog dobni egy olyan készüléket, melyben egy újfajta azonosítási technológiát fognak beépíteni, mégpedig az írisz-szkennert. Egyesek szerint a Galaxy Note 6-ban is érkezhet egy ilyen panel, viszont a minap a dél-koreai cég egy olyan táblagépet mutatott be, melyben már található ilyen szenzor.

A Galaxy Tab Iris nevű táblagép legnagyobb különlegessége, ahogy a nevéből is sejthetjük, hogy bizony már rendelkezik egy írisz-szkennerrel. Az öröm persze korai, hiszen a készüléket csupán Indiában a kormányzati dolgozók használhatják majd a jövőben, így az átlagfelhasználóknak még várniuk kell erre a technológiára.

De nézzük, hogy milyen hardvereket kapott a készülék. A Galaxy Tab Iris egy 7 hüvelykes 1024 x 600 pixel felbontású kijelzőt kapott, a motorháztető alatt egy 1,2 Ghz-es órajelű processzor ketyeg, melyhez 1,5 GB rendszermemória társul, háttértárból pedig alapértelmezetten 8 GB áll a rendelkezésre, amit microSD tovább bővíthetünk.

Samsung-Galaxy-Tab-Iris

A hátlapon egy 5 megapixeles optikát találunk, illetve itt kapott helyet az írisz-szkenner is, így az azonosításhoz meg kell majd fordítani a készüléket. Persze érdemesebb lett volna az előlapra helyezni ezt a szenzort, viszont úgy tűnik, hogy egy méretesebb panelről van szó, ami nem biztos, hogy elfért volna ott. Ez persze a jövő készülékeinél változhat, ez csupán a tesztkészülék, amin tesztelik a szenzor hatékonyságát, majd ha minden okés, akkor jöhet a népszerűbb okostelefonokba is.

Forrás: Samsung

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá