Durva: 256 GB tárhellyel is érkezhet a Galaxy Note 6

0 1,473

A Samsung következő dobása, a Galaxy Note 6 lesz majd, melyről már ezidáig is számos információ derült ki, most viszont egy újabb érdekességre derült fény. A készülék várhatóan augusztusban debütálhat majd, mely komoly konkurense lehet az iPhone 7-nek. De nézzük, mit is tudunk eddig a készülékről.

Az érdekesség, hogy a Galaxy Note-széria következő generációját, a Note 6-ot már USB Type-C csatlakozón keresztül tölthetjük majd. Az új technológiának persze számos előnye is van, hiszen a csatlakozót bármelyik irányból be tudjuk majd dugni a Note 6 aljára, nem úgy, mint a microUSB-t, ahol sok esetben okozott már bosszankodást az, hogy rossz irányban próbáltuk töltőre csatlakoztatni.

A másik újdonság, hogy a Galaxy Note 6-ból jelenleg két tesztpéldány készült, melyek közül az egyiknek ugyanolyan ívelt kijelzője van, mint a Galaxy S7 edge vagy a Galaxy S6 edge. Így tehát nincs kizárva, hogy a Galaxy Note-széria is megkapja az ívelt kijelzőt, hiszen ha az eladásokat tekintjük, akkor az embereknek tetszik az ívelt kijelző.

Az adatok szerint a készülék várhatóan egy 5,8 hüvelykes kijelzőt kap majd, mely 1440 x 2560 (QHD) pixel felbontású Super AMOLED panel lesz. A phablet ezenkívül 6 GB RAM-ot kap. A motorháztető alatt pedig egy Exynos 8890-es processzor duruzsol majd, mely jelenleg a Galaxy S7-ben teljesít remek szolgálatot.

note 6

A legnagyobb újdonság viszont az lehet, hogy a Samsung 256 GB-os verziót is piacra kíván dobni belőle, melyre ezidáig nagyon nem is volt példa. A maximum korlát eddig 128 GB volt az okostelefonoknál, viszont úgy tűnik, hogy hamarosan átléphetik ezt a korlátot. 10 év múlva pedig az sincs kizárva, hogy 1 terrás háttértárat kapnak majd a telefonok.

Forrás: GizmoChina

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá