Roppant érdekes információ szivárgott ki a Samsung első hajlítható kijelzős mobiljáról

0 840

A Samsung kijelzőkkel foglalkozó részlege, a Samsung Display elkezdett egyre több pénzt fektetni a hajlíthatós kijelzők gyártásába, és a hírek szerint jövőre már be is futhatnak az első ilyen okostelefonok is. A legfrissebb információk szerint a hajlítható kijelzőpanelek tömeggyártása már az év végén megkezdődhetnek és az első példányok már jövő év elején piacra is kerülhetnek. Érdekesség, hogy egy olyan készüléket üdvözölhetünk majd, amire nem is gondoltunk volna.

Az ETNews informátorai szerint ugyanis a készülék egy igazi 2 az 1-ben masina lesz majd. Alapértelmezetten egy 5 hüvelykes okostelefont kell elképzelni, amit ki lehet majd nyitni – mint anno a “kagylótelefonokat” – és ebben az állapotban pedig egy 7 hüvelykes panel fogat majd minket. Így tehát a készüléket telefonként és egyben táblagépként is használhatjuk majd. A Samsung Display pedig gőzerővel dolgozik azon, hogy kifejlessze ezeket az OLED paneleket, amiknek persze elég időtállóaknak is kell lenniük majd, hiszen bírniuk kell majd a sok kinyitást és becsukást.

Az összehajtható mobilok kétségkívül egy új korszakot hozhatnak majd meg a mobiltelefonos szegmensbe, így a következő generációs okostelefonokat ezek a készülékek jelenthetik majd. És ha belegondolunk, szükség is van valami újdonságra, egy teljesen új irányra, hiszen a cégek mondhatni teljesen kimaxolták a mobilokat, nem tudnak már olyan újdonságot beletenni a készülékekbe, amitől valóban leesne az ember álla, így az elmúlt időkben kicsit lelassult a mobilos szegmens fejlődése. Mindenesetre kíváncsian várjuk a további fejleményeket erről.

Forrás: ETNews

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá