Érkezik a Samung okos edzőcipője

0 1,127

A Samsung kreatív csapata, a Creative Lab (C-Lab) egy újabb terméket álmodott meg. Legutóbb január elején Las Vegasban, a Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) mutatták be a srácok az okosövet, mely a fitneszkiegészítők legújabb generációját jelentheti majd, hiszen a kütyü képes mérni a felhasználója derékbőségét, illetve emellett monitorozza a napi viselkedését és szokásait is. Most pedig egy olyan okos edzőcipő piacra dobását vették a fejükbe, mely valóban sok hasznos dologgal kecsegtet.

Az iOFIT névre hallgató lábbeli nem egy szokványos ruházati termék. A cipőt ugyanis számos szenzorral felvértezték (mint például nyomásérzékelő, gyorsulásmérő) melyek többek között képesek mérni a lépéseinket, a testtartásunkat, a súlyeloszlásunkat, de az egyensúlyunkat is figyelemmel kísérhetjük. Ez leginkább a sportolók számára lesz hasznos, akik monitorozni tudják majd ezeket az adatokat, és javítani tudják például a testtartásukat, hogy eredményesebbek legyenek egy edzés során.

A cipőhöz egy alkalmazás is érkezik, ami a szinkronizálásnak köszönhetően valós időben lesz képest mutatni egy nyomástérképet, ami megmutatja a túlzott nyomás helyeit és a nyomáscsúcsokat. Ezeknek a segítségével egyébként a lábfájdalmak leggyakoribb okait is feltérképezhetjük majd és láthatjuk, hogy min változtassunk.

IoFIT-app

Az edzőcipőt a Samsung a jövő hét elején kezdődő Mobile World Congressen fogja bemutatni, így hamarosan több információt is megtudunk majd róla.

Samsung-iOFIT-shoe

Forrás: Samsung

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá