Az iPhone 7 processzorának a gyártásában nem vehet részt a Samsung

0 574

A Samsung számos alkatrészt szállít az Apple-nek az iPhone modellekbe. Ilyen például a rendszermemória vagy a processzorchip. A jelenleg piacon lévő iPhone 6S készülékben található A9-es processzorért például a Samsung, illetve a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) felel. Úgy tűnik azonban, hogy ez a jövőben változni fog.

A legfrissebb koreai jelentésekből kiderül, hogy az Apple következő generációs okostelefonjában, az iPhone 7-ben debütáló A10-es processzor gyártásában csupán a TSMC fog részt venni, és a Samsungnak búcsút intettek. A két cég egyébként évek óta versenyez egymással, hogy az Apple bizalmát elnyerhessék. Szinte minden évben egyre jobb és jobb gyártástechnológiájú chipeket dobnak piacra: legutóbb például a Samsung 14 nanométeres egysége első jobbnak bizonyult a TSMC 16 nanométeres megoldásához képest, viszont mikor megérkezett az iPhone 6s, akkor az első tesztek azt mutatták, hogy a Samsung chipje jobban melegszik és egyben egy hajszálnyival gyorsabban is meríti az akkumulátort.

A TSMC idén viszont úgy tűnik, hogy jeleskedik, hiszen a beszámolóból kiderült, hogy az Apple-nek elnyerte a tetszését a tajvani cég legújabb 10 nanométeres gyártástechnológiája. Így tehát úgy döntöttek, hogy az A10-es processzor gyártását kizárólag a TSMC-re bízza. A döntés pedig jelentős hatással lehet a Samsung bevételeire, hiszen gondoljuk csak bele, hogy az Apple több tízmillió iPhone készüléket értékesít évente, így ez az év a konkurenciának kedvez, de ez a jövőben természetesen ismét változhat.

Forrás: SamMobile

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá