Samsung SMART School felszerelést nyert az Okos Iskola Kupa győztese

0 776

Többmilliós Samsung SMART School felszerelést nyertek iskolájuk számára az Okos Iskola Kupa döntőjében a XIV. kerületi Jókai Mór Általános Iskola tanulói. A felsőtagozatos gyerekek három online forduló után jutottak tovább a tegnap lezajlott döntőbe, ahol a szelektív hulladékgyűjtéstől, a sakkfeladványokon át a plakátkészítésig sokféle kihívás várta őket. A döntő fővédnöke, Czunyiné Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár volt, a zsűriben pedig Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE docense és a Samsung SMART School szakmai vezetője, illetve Polgár Judit, nemzetközi sakk nagymester, női sakkolimpiai bajnok is részt vett.

Tableteken, S-pen segítségével és okostáblán zajlott az a tanulmányi verseny, melyen a legokosabb csapat egy komplett SMART School felszerelést (tableteket és okostáblát) nyerhetett iskolája számára. A verseny feladatai a fenntarthatóság, környezetvédelem és sakk témaköreiből kerültek ki, és a Samsung SMART School szoftverein keresztül lehetett őket megoldani. A PontVelem Nonprofit Kft., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az UNICEF és a Samsung Electronics Magyar Zrt. közös szervezésében megvalósított Okos Iskola Kupára 1168 általános iskolás csapat jelentkezett. Közülük októberben, novemberben és decemberben három forduló után legjobb helyezést elérő hét csapat vehetett részt a 2016. január 20-án megrendezett döntőn, az ELTE Informatikai Karán.

„Meggyőződésünk, hogy a minőségi oktatás egyik alappillére a digitális írás- és olvasáskészség fejlesztése, melyben a Samsung SMART School kiválóan teljesít. A tabletek és okostáblák sorában a projekt lelke az oktatási modul, ami nemcsak a tananyag megreformálására, hanem a tanárok továbbképzésére is figyelmet fordít. Szeretnénk gratulálni a XIV. kerületi Jókai Mór Általános Iskola csapatának, az Okos Iskola Kupa győztesének, aki elnyerte a Samsung SMART School felszerelést iskolája számára” – mondta el Nyilas Orsolya, a Samsung kommunikációs vezetője.

A díjakat Novák Katalin ifjúság és családügyi államtitkár adta át a versenyben résztvevő gyerekeknek, aki elmondta „Ne feledjük, hogy az okosiskola legnagyobb értéke maga a gyermek és a nevelésben, oktatásban résztvevő tanár, akik az okoseszközökkel együtt meg tudják valósítani a fenntarthatósághoz elengedhetetlen minőségi oktatást”.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá