Remek üzemidővel kecsegtet a Samsung Chromebook 3

0 495

Las Vegasban ezerrel dübörög a 2016-os Szórakoztató Elektronikai Kiállítás (CES), ahol jobbnál jobb készülékeket, kiegészítőket és audiovizuális termékeket mutatnak be a gyártók. Nemrég számoltunk be arról, hogy bemutatkozott a Windows 10 operációs rendszerű Galaxy TabPro S táblagép, most pedig újabb érdekességről rántották le a leplet. A Samsung Electronics a mai napon mutatta be a harmadik Chrome OS-alapú laptopját.

A Chromebook 3 az elődökhöz képest számos újdonsággal kecsegtet. Kezdjük rögtön azzal, hogy mi is rejtőzik az új masina burkolata alatt. A készülék egy 11,6 hüvelykes HD felbontású (1366 x 768 pixel) csillogásmentes és 180 fokban kihajtható kijelzőt kapott. A gép lelkét egy Intel Celeron N3050 chip jelenti. A notebook kétféle verzióban lesz kapható, az egyik 2 GB RAM-mal, míg a másik 4 GB RAM-mal rendelkezik. Háttértárból alapértelmezetten 16 GB áll rendelkezésre, de a microSD foglalatnak köszönhetően ezt a későbbiekben bővíthetjük. Csatlakozók terén kapunk 1 db USB 3.0-s portot, 1 db USB 2.0-s portot, egy HDMI portot, egy jack-, illetve egy microSD csatlakozót.

Az új notebook megerősített fémházat kapott, tömegét tekintve pedig mindössze 1.3 kilogramm. Az üzemidőre sem lehet panaszunk, hiszen a Chromebook 3 nagyjából 11 órás üzemidőre képes egy teljes töltéssel. Összehasonlításképpen a Chromebook 2 mindössze 8 és fél órát bírt. A készüléket elsősorban azoknak ajánlják, akik szinte mindig magukkal akarják vinni, hiszen a könnyű súlyának és kedvező üzemidejének köszönhetően egy remek választás lehet. Pontos megjelenésről egyelőre annyit tudni, hogy 2016 első negyedévében kerül majd forgalomba, ám az árról egyelőre még nem árultak el semmi konkrétat.

Forrás: The Verge

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá