Jöhet a Samsung okosgyűrűje?

0 566

Samsung-okosgyuru szabadalomAz okoskütyük világában szinte már semmin nem lepődik meg az ember. Legutóbb például a Samsung új okosövéről számoltunk be itt az oldalon, de az elmúlt napokban újabb érdekességekre derült fény.

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalába érkezett a Samsungtól egy szabadalom, mely egy olyan okosgyűrű leírását tartalmazza, mellyel képesek leszünk az okostelefonunk egyes funkcióit irányítani az ujjunkról, de az okostévék irányítására is lehetőségünk lesz. A leírásban egy olyan illusztrációt is találni, ahol azt láthatjuk, hogy az okostelefon képernyőjén megjelenik egy menüsáv, ahol a TV, rádió, nappali világítása, illetve a rolók menüpont is felbukkan. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Samsung az okosotthonok vezérlésére is alkalmassá tenné a kütyüt.

Samsung-gyuru

További érdekesség, hogy a Samsung azon is dolgozik, hogy a kiegészítő a közösségi szolgáltatásokkal is kompatibilis legyen – mint például a Facebook – így nincs kizárva az sem, hogy a jövőben a gyűrűről oszthatjuk a likeokat az ismerőseink bejegyzéseire. Fontos megjegyezni, hogy az óriásvállalatok, mint például az Apple, a Microsoft vagy a Google is adott már be hasonló szabadalmat, így várható volt, hogy a Samsung is előrukkol egy ilyennel. A kérdés persze már csak az, hogy ki fogja meg is valósítani elsőként közülük.

Forrás: Patently Mobile

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá