Ezt a rövidfilmet egy Samsung Galaxy S6 edge készülékkel vették fel

0 648

Bátran kijelenthetjük, hogy napjainkban akár egy mobiltelefon segítségével is készíthetünk már filmet. A készülékgyártók ma már olyan optikákat tesznek a legújabb csúcskategóriás okostelefonokba, melyek valóban megállják a helyüket és egészen elfogadható minőségű mozgóképes anyagokat rögzíthetünk velük. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint például a december 24-én a hazai mozikba kerülő Tangerine című film, amit például egy iPhone 5-tel vettek fel.

A Samsung Galaxy S6 edge okostelefonjában azonban egy sokkal komolyabb szenzor van. A 16 megapixeles hátlapi optika ugyanis optikai képstabilizátorral van felvértezve és emellett még 4K (UHD) felbontású videórögzítésre is képes. Három fiatal holland filmkészítő pedig elhatározta, hogy megnézik, vajon mennyire is állja meg a helyét ezen a téren a telefon. Így a srácok egy olyan rövidfilmet hoztak létre, amit kizárólag a Samsung ívelt kijelzős okostelefonjával vettek fel.

A “The Next Film Project” nevű videó pedig valóban nagyon impresszív. Persze némi utómunkával érték el a kellő a filmes színvilágot, és a forgatás alatt is számos kelléket (fények, mikrofon, stabilizátor, slider, stb.) használtak, de a végeredményre tényleg egy szavunk se lehet. Láthatjuk, hogy egy mobiltelefon kamerájával is készíthetünk akár professzionális anyagot. A dolog érdekessége, hogy a projekt 3 részből áll, aminek ez a videó az első része, így a közeljövőben várható az újabb epizódok érkezése.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá