Ez a Samsung monitor képes vezeték nélkül tölteni a mobilod

0 31,985

A Samsung nem csak a televíziós piacon mutatta meg, hogy mire is képes a cég, hanem a monitorok terén is próbálja a legújabb technológiákat becsempészni az otthonokba. A dél-koreai vállalat most egy olyan új monitorcsaládot mutatott be, mely egy egészen érdekes újdonsággal kecsegtet, amit ezidáig nem nagyon láthattunk még.

A napokban a szerkesztőségünkhöz érkezett egy bizonyos S27E370D típusjelzésű monitor, mely egy olyan 27 hüvelykes készüléket takar, mellyel akár a Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+ vagy akár a Galaxy Note 5 okostelefont is képesek vagyunk vezeték nélkül tölteni. Bizony, a monitor talpazatán ugyanis kialakítottak egy helyet, ahova elhelyezve már tölthetjük is a mobilkészülékünket.

Minden bizonnyal sokak számára lehet ismerős az a helyzet, mikor a munkából hazaérve leülünk az asztalunkhoz, bekapcsoljuk a gépet és ezzel a mozdulattal már keressük is a töltőnket, hogy a mobiltelefonunkat feltöltsük. Ez a művelet sajnos egy teljesen szokásos dologgá vált már az embereknél, hiszen korunk csúcskészülékei készenlét ideje az elmúlt években drasztikusan csökkentek.

A Samsung úgy gondolta, hogy miért töltsük azzal az időt, mikor hazaérünk, hogy elkezdjük bogarászni a táskánk mélyéről a mobiltöltőnket – amit ugye biztos, ami biztos alapon magunkkal viszünk inkább sokszor – mikor van ennél kényelmesebb mószer is. Így hát fogták, és beültettek egy Qi vezeték nélküli modult a monitor talpára.

S27E370D-vezetek-nelkuli-toltes

Ennek köszönhetően pedig mikor leülünk az asztalhoz és bekapcsoljuk a monitort, a következő mozdulattal a zsebünkbe nyúlva már a töltőállomásra is helyezhetjük a Samsung Galaxy S6-os telefonunkat, ami rögtön el is kezd tölteni. Így tehát amíg dolgozunk, a mobilunkba is préselünk némi energiát. A legtöbbször egyébként tényleg az asztalon tároljuk a telefonunkat, így a helyzet adott volt, valakinek meg lépnie kellett. Az iparágban elsőként, pedig a Samsung fejlesztette ki először a vezeték nélküli töltést biztosító monitort.

Külső

Az új monitorok külsőre teljesen hófehér borítást kaptak, melyek természetesen műanyagból készültek. A felülete csillogós, de szerencsére nem az a nagyon becsillanós verzió és az ujjlenyomatot is nagyjából közepesen vonzza. Az asztalra helyezve egyébként ez a fehér variáció nagyon elegáns megjelenést kelt és egyáltalán nem a “gyagyi” hatást kelti első ránézésre.

A kijelző körüli káva szerencsére nem túl vastag, de nem is túl vékony, hogy azt érezzük, hogy a levegőben lebeg a kijelzőn megjelenő kép. Ami a legjobban tetszett számunkra az nem más, mint a monitort körülölelő tejüveg hatású keret, mely csupán dizájn elemként szolgál, tehát nem szereltek bele világító LED-eket vagy hasonló, viszont a fehér-babakék páros igazán jó választás volt. A cég ezt egyébként “Touch of Color” tervezésként emleget a marketinganyagaiban, ami csupán annyit takar, hogy ha a fény átmegy rajta, akkor nagyon finom megjelenést kelt.

S27E370D-keret

Ám nézzük a készülék különlegességét adó vezeték nélküli egységet. Ez nagyjából a monitorral egy síkban található a talpazat közepén. Egy kör alakú perem és egy “Wireless Charging” felirat, illetve egy akkumulátor ikon jelzi, hogy miről is van szó. Töltés közben pedig még egy LED is jelzi számunkra, hogy minden rendben folyik. Érdekes megjegyezni, hogy ide bármilyen Qi-képes okostelefont helyezhetünk, ami alapértelmezetten is támogatja (Nexus 7, Lumia 930), vagy megfelelő kiegészítővel vezeték nélküli töltésre is képes (LG G4 – hátlap, iPhone 6 – tok).

Csatlakozók, navigáció

A készülék hátulján a legnépszerűbb csatlakozók kaptak helyet, mint például a HDMI, a DisplayPort, a D-SUB és a fejhallgató-kimenet. A monitor hátulján pedig a szokásos jobb oldalt hátul kapott helyet a joystick, amivel tudjuk bekapcsolni, illetve a beállításokat előhívni és egyúttal navigálni is a menüben.

S27E370D-csatlakozok

Kijelző

Monitor lévén természetesen a legfontosabb rész maga a kijelző. A Samsung itt a már jól bevált PLS technológiát alkalmazta, mely egy Full HD felbontású 16:9-es képarányú panelt takar. A megjelenítő 300 cd/m2 fényerőt képes produkálni, mert teljes mértékben helytáll a nappali fényviszonyokban.

A funkciók között találjuk többek között a szemkímélő üzemmód, mely egy gombnyomással csökkenti a kék fény kibocsátást, így óvva szemét a káros sugaraktól. A Flicker Free technológia pedig megóvja szemét a vibrálás okozta igénybevételtől mely a hagyományos monitorok esetében a szemet terheli, így a szemeinknek fáradása nélkül tudunk hosszabb ideig olvasni, játszani, filmezni, vagy a weben böngészni.

SAMSUNG_SE370

A cég a játékosokra is gondolt. Az AMD Freesync technológiának köszönhetően a monitor dinamikusan szinkronizálja a képernyő frissítési rátáját a megjelenített tartalom filmkockáinak számával, így csökkenti az akadozást a játék vagy videónézés alatt. Játék üzemmódban pedig javítja a sötét kép minőségét, így minden jelenetet tökélesen minőségben élvezhetünk. A monitor 4 ms válaszidejű, amivel a gyorsabb jeleneteket is tisztán és tökéletes minőségben élvezhetjük elmosódás, vibrálás vagy szellemképek nélkül.

A nálunk járt S27E370D modell a család nagyobb tagja, mely egy 27 hüvelykes képernyővel van felvértezve, de létezik belőle egy 24 hüvelykes variáns is, mely specifikációit tekintve megegyezik a nagy testvérrel.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá