Kiszáll a fényképezőgép bizniszből a Samsung

0 31,458

Úgy tűnik, hogy a Samsung végleg kiszáll a fényképezőgép-piacról. Nagyjából egy éve adtunk hírt arról, hogy a Sony után a Samsung is arra a döntésre jutott, hogy végleg befejezi az európai notebook készülékeinek az értékesítését, mert a kereslet és kínálat aránya a Samsung gépeinél annyira rossz volt, hogy inkább lemondanak az európai piacról. Idén pedig a dél-koreai cég fotóapparátusaira vár ez a sors.

A Samsung legjobb fényképezője, az idén debütált Samsung NX500 szenzora például piacvezető képminőségű a hibrid ASP-C szenzorok között, legalábbis a DxOmark eredményei alapján, tehát láthatjuk, hogy a cég mindent megtett a minőség érdekében, de az eladási statisztikák nem hozták az elvárt eredményeket. Ám hiába még a 4K-s videórögzítés, ha olyan fontos csatlakozók is hiányoznak a készülékről, mint a külső mikrofon csatlakozó, ami a videósok körében szinte elengedhetetlen.

A Samsung egyelőre még nem adott ki hivatalos közleményt a hírre, de egyes portugáli viszonteladók már most befejezték a Samsung fényképezők árusítását, illetve több európai országban is hasonló a helyzet, ahol pedig nem kapnak újabb készletet. Így minden jel arra mutat, hogy a cég kilép a fényképező bizniszből. A dolog jó oldalát nézve, így viszont a Samsung nagyobb figyelmet fordíthat az okostelefonok optikáira. Ennek hatásai pedig már most is érződnek, ahogy arról például tegnap is írtunk, hogy a Galaxy S7-be egy brutálisan jó szenzor kerülhet.

Forrás: SamMobile

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá