Így varázsolhatja az otthonát okossá a legegyszerűbben

0 7,128

Az okosotthon szegmens már ezerrel dübörög és folyamatosan érkeznek a jobbnál jobb kiegészítők, amivel lakásunk szinte minden szegletét monitorozhatjuk és irányíthatjuk a mobilkészülékünk segítségével. A Samsung a minap mutatta be SmartThings Home Monitoring Kit nevű kezdőcsomagját, mellyel pillanatok alatt behálózhatjuk a lakásunkat, hogy figyelemmel kísérjük az otthoni eseményeket.

A Samsung okosotthon-szettje szinte minden olyan kiegészítőt tartalmaz, amiknek segítségével monitorozhatjuk, vezérelhetjük és biztonságossá tehetjük otthonunkat. Az utóbbi esetében pedig mindezt kevesebb pénzért érhetjük el, mint a hagyományos otthoni biztonsági rendszerek, hiszen a készülékek azonnal jeleznek a tulajdonosnak, amint az otthonukba váratlan behatolást vagy mozgást érzékelnek.

SmartThings Home Monitoring Kit

A Samsung SmartThings Home Monitoring Kit összesen 5 perifériából áll össze. Először is kapunk egy SmartThings Hub-ot, mely a rendszer lelkét adja, ide kapcsolódnak a kiegészítők és ez adja tovább az egyes utasításokat is a készülékeknek. A csomag tartalmaz még 2 darab többfunkciós szenzort is, amivel figyelhetjük, hogy az ajtók, ablakok, szekrények vagy akár garázsajtók nyitva vagy zárva vannak-e. Továbbá kapunk egy mozgásérzékelő egységet is, amivel a lakáson belül minden apróbb mozgást monitorozhatunk, illetve a csomag része még egy konnektor is, amivel pedig a lámpákat és elektronikai eszközöket vezérelhetjük.

SmartThings Mobile

A gyártó szerint a készülékek beüzemelése és összehangolása kevesebb mint negyed órát vesz igénybe, és onnantól kezdve az Android, iOS és Windows Phone rendszerű mobilkészülékekre elérhető SmartThings Mobile applikáción keresztül tudjuk irányítani őket. Ennek segítségével pedig lehetünk a világ bármelyik pontján, bármikor lecsekkolhatjuk és vezérelhetjük az otthoni dolgokat. A SmartThings Home Monitoring Kit indulócsomag 249 dollárért kerül forgalomba, amihez a jövőben természetesen lehetőségünk van további okosotthon-kiegészítőket vásárolnunk, mint például kamera és egyebek.

Forrás: SamsungTomorrow

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá