Samsung Galaxy Note Edge teszt

0 2,801

A dél-koreai vállalat a tavalyi évben nem egy, hanem rögtön két Note modellel rukkolt elő. A Galaxy Note 4 mellett a cég egy vadonatúj készüléket is leleplezett, mely egy oldalsó kijelzővel is fel lett vértezve.

A Galaxy Note Edge készülékek forgalmazása azonban csak nagyon nehezen indult be. Első körben nagyon limitált számban szállították ki az egyes országokba, különböző debütálási időpontokkal. A hajlított oldalsó kijelzővel felvértezett Galaxy Note Edge első körben a vállalat hazájában, Dél-Koreában, illetve Japánban debütált, ám az Amerikában élőknek sem kell sokat várniuk, hiszen 2014. november 14-én a helyi mobilszolgáltatók (Verizon, AT&T, Sprint és T-Mobile) is megkezdték a készülék értékesítését.

A kanadaiaknak például egészen 2015-ig kellett várniuk, hogy hozzájuk is megérkezzen a telefon. Hozzánk persze a legkésőbb érkezett csak meg, viszont a minap nekünk is sikerült készhez vennünk és megnyomkodnunk a Samsung első ívelt kijelzőjű okostelefonját.

A Galaxy Note Edge legnagyobb különlegessége természetesen az oldalsó ívelt kijelző, amin a készülék képes az értesítéseket megjeleníteni még lezárt képernyő esetén is. Persze ez a megjelenítő egyéb dolgokra is használható: könnyű és gyors hozzáférhetőséget biztosít a folyamatosan frissülő tartalmakhoz, így használható például egy sportesemény aktuális eredményének megjelenítésére is, de tőzsdei információkat is követhetünk rajta vagy a legfrissebb cikkek publikálásáról is értesülhetünk. A QuickTools segítségével pedig extra funkciókhoz juthatunk hozzá, mint például vonalzó, stopperóra, időzítő, zseblámpa vagy hangrögzítő.

Galaxy-Note-Edge

A készülék belseje nagyjából megegyezik a Galaxy Note 4 készülékkel, tehát a motorháztető alatt egy négymagos Snapdragon 805-ös processzor kap helyet, mely 2,7 Ghz-es órajelű. A telefon elején egy 5,6 hüvelykes 1600 x 2560 pixel felbontású Super AMOLED kijelző terpeszkedik. A hátlapon egy 16 megapixeles optika kapott helyett, míg elől egy 3,7 megapixeles fényleső díszeleg. A Galaxy Note Edge 3 GB rendszermemóriát kapott, tárhelyből pedig 32 GB áll a rendelkezésünkre, mely microSD kártyával tovább bővíthető.

A vállalat szerint az egyedülálló ívelt kijelzővel rendelkező Galaxy Note Edge készüléke egy teljesen új szintre emeli a felhasználói élményt és a mobilos szokásainkat. A felhasználóknak egy teljesen új lehetőség nyílik meg a készülék használatára. Az oldalsó kijelzőnek köszönhetően mindennapi teendőinket hatékonyabban és egyszerűbben vihetjük véghez. Gyors elérést biztosít a gyakran használt alkalmazásoknak, értesítéseknek, de egyéb funkciókat is hozzárendelhetünk.

A Galaxy Note Edge megjelenítője úgy lett kialakítva, hogy a rendes kijelző mellett jobbra, egy ívelt, 160 pixeles szélességű kijelző is helyet kapott. Rögtön adódik a kérdés, hogy milyen célokat is szolgál ez az oldalsó kijelző. Nézzük a Galaxy Note Edge forradalmian új másodlagos kijelzőnék fontosabb funkcióit.

Note-Edge

Első körben bármilyen alkalmazás ikonját elhelyezheted ezen a képernyőn, amit gyakran használsz, így bármikor elérheted őket, bármit is csinálj. A gyorsindító ikonra koppintva sokkal gyorsabban léphetsz be a webböngészőbe vagy indíthatsz hívást, de a fényképezőt is indíthatod innen.

Az értesítések is itt jelennek meg, amikor épp filmet nézel vagy a navigációs program fut a kijelzőn. Így nem fognak idegesítő értesítések megjelenni a főképernyőn, hanem az finoman jelezve számodra az oldalsó panelen. Teljesen testre tudod szabni ezen kijelző hátterét, de akár az S Pen segítségével te magad is felírhatsz magadnak teendőket vagy bármit, ami az eszedbe jut. Természetesen képet és szöveget is hozzáadhatsz itt.

Könnyű és gyors hozzáférhetőséget biztosít folyamatosan frissülő tartalmakhoz, így használható például egy sportesemény aktuális eredményének megjelenítésére is, de tőzsdei információkat is követhetünk rajta vagy a legfrissebb cikkek publikálásáról is értesülhetünk. A QuickTools segítségével pedig extra funkciókhoz juthatsz hozzá, mint például vonalzó, stopperóra, időzítő, zseblámpa vagy hangrögzítő. A vonalzó egyébként elég frappáns megoldás.

Összegzésképpen a Samsung egy valóban egyedi és praktikus okostelefont alkotott meg a Galaxy Note Edge-dzsel. A hatalmas kijelzőnek szemkápráztató színei vannak, így igazi élmény a tartalomfogyasztás. Az oldalsó kijelző pedig valóban nagy hasznunkra válik a mindennapok során.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá