Samsung Galaxy Xcover 3 – a pénztárcabarát strapamobil

0 3,968

Az elmúlt napokban a Samsung Galaxy Xcover 3 nevezetű strapamobil került a szerkesztőségünkbe, és vettük górcső alá, mely középkategóriás besorolása ellenére rendkívül szerethető kis kütyü lett, ami számos hasznos funkcióval kecsegtet a felhasználók számára. Nézzük, hogy mit is tud a Samsung kifejezetten szélsőséges körülmények közötti használatra kifejlesztett mobilja.

Napjainkban az okostelefonok dizájnja mondhatni teljesen egységes lett, ami nem takar mást, mint egy hatalmas kijelzőt, némi gombokkal az oldalán. Ez persze érthető is, hiszen szinte minden műveletet az érintőképernyőn tudunk végrehajtani, így a gyártók szép lassan elkezdték elhagyni a gombokat a készülékekről, hogy még szebb és letisztultabb összképet kapjanak. Ehhez még hozzájön a vékonyabb készülékház is és egyebek, aminek eredményeképp sokkal sérülékenyebbek lettek az üdvöskék.

A legtöbb ember szinte még a készülékvásárlással egy időben vesz egy tokot is a telefonhoz, hogy némi védelmet biztosítson számára. Ez a legtöbb esetben megoldást nyújt a problémára, viszont vannak helyzetek, mikor ennél több kell. A Samsung Galaxy Xcover-szériái külsőre nagyon masszív és ellenálló borítást kapnak, aminek köszönhetően bármilyen extrém helyre is magunkkal vihetjük, egyáltalán nem kell féltenünk, hogy bajuk esik. A család jelenleg 3 tagú, melyből a legutolsó és legfrissebb modellt most mi is kipróbáltuk.

Külső

A Samsung Galaxy Xcover 3 külsőre ugyanúgy néz ki, mint a legtöbb okostelefon, ám azzal a különbséggel, hogy ez a modell egy olyan borítást kapott, ami bizony ellenáll a víznek, pornak, sárnak és egyéb külső behatásoknak.

Szerencsére nem kapott annyira zord külsőt a készülék, hogy nehézkes legyen kézben tartani, hanem pont ellenkezőleg, teljesen kecseges öleli körbe a telefont a váz, mely markáns fogást biztosít. A dolog érdekessége, hogy a keret minimálisan túllóg a kijelzőn, így ha véletlenül a kezünkből kiesne a telefon kijelzővel a föld fele, akkor szerencsére védve van a képernyő.

Az előlapon 3 fizikai gomb is helyet kapott, ami az alkalmazásváltót, a home gombot és a vissza gombot takarja. A készülék alján találjuk a microUSB csatlakozót, míg a telefon tetejére került a 3,5 mm-es jack-csatlakozó. A mobil jobb oldalán csupán a bekapcsológomb található, ám a bal oldalt a hangerőszabályzó gombok mellett egy kék színű gomb is érkezett, mely egy testre szabható funkciógombot takar, amivel például aktiválhatjuk a zseblámpát vagy a kamerát.

Galaxy Xcover 3 side

A hátlapon pedig a optika és a LED villanó mellett találjuk a hangszórót, ami még extra védelmet is kapott. A hátlap felülete enyhén gumiszerű borítást kapott, ami még jobb fogást biztosít a felhasználójának, illetve keresztbe még négy csíkot is találunk, ami tovább javítja a kézben tartást.

A Samsung Galaxy Xcover 3 az IP67-es besorolás mellett még a katonai MIL-STD-810G szabványnak is megfelel, ami azt jelenti, hogy még egy 1,2 méteres magasságból való leejtés esetén sem lesz semmi baja. A vízállóságát tekintve pedig akár fél órát is tölthetünk a készülékkel 1 méter mélyen a víz alatt.

Kijelző

A harmadik generációs készülék 4,5 hüvelykes 800 x 480 pixeles felbontású PLS kijelzővel érkezik. A kijelző minőségét tekintve nem beszélhetünk “retina” képernyőről, hiszen a képpontsűrűséget tekintve ekkora felületen ez 207 ppi-s értéket jelent. Persze a gyártó elsődlegesen nem a szemkápráztató megjelenítőre koncentrált, hanem sokkal inkább a strapabíróságra és a hasznos funkciókra.

Belső

A motorháztető alatt egy négymagos, 1.2 Ghz-es órajelú és 64 bites architektúrájú processzor ketyeg, melyhez 1,5 GB rendszermemória társul. A strapabíró hátlapon egy 5 megapixeles optika csücsül, míg az előlapon egy 2 megapixeles lencse található. Az Android 4.4.4 KitKat operációs rendszerrel érkező készülékben 8 GB háttértár áll majd az alkalmazások és a dokumentumok rendelkezésére, melyet microSD kártyával tovább bővíthetünk.

A telefon ezekkel a specifikációkkal teljesen jól boldogul és a rendszer működése gördülékenyen zajlik. Nincsenek akadások és fagyások, ami valóban pozitív egy középkategóriás modelltől. Természetesen itt is megtaláljuk a Samsung TouchWiz felületét, így a menürendszer már ismerős a Samsung tulajdonosok számára.

Samsung Galaxy Xcover 3 battery

A telefon továbbá olyan hasznos funkciókat is kapott, mint például a magasságmérő vagy az iránytű, de az FM rádió is benne van. Az újdonságok között találjuk továbbá, hogy a Galaxy Xcover 3 már képes a 4G LTE hálózatokra kapcsolódni.

A telefon egy 2200 mAh-s akkumulátort kapott, amivel nagyjából másfél napos üzemidőt képes produkálni. További érdekesség, hogy a funkciók között találjuk az Ultratakarékos módot is, ami minimális kezdőképernyő-elrendezéssel és a használható alkalmazások számának korlátozásával kíméli az akkumulátort. Ennek segítségével sokszorosára növelhetjük a készenléti időt, ami sok esetben hasznos lehet számunkra.

Összegzés

Aki egy elfogadható árú, de strapabíró mobilkészüléket szeretne magának, amire nem kell tokot és egyéb kiegészítőt vásárolni annak érdekében, hogy megóvjuk a balesetektől, annak remek választás lehet ez a mobil. Az oldalt található gyorsgomb pedig kifejezetten hasznos azok számára, akik például munkájukból adódóan kesztyűben dolgoznak (építkezés), ezáltal az érintőkijelzőn nem is tudnak navigálni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá