Olcsó laptopon dolgozik a Samsung és a Xiaomi

0 639

Úgy tűnik, hogy a Xiaomi a Samsunggal karöltve egy olyan laptop megalkotását tűzte ki célül, mely elsősorban az árával kívánja majd elcsábítani a vevőket. A mondhatni fiatal kínai cég eszméletlen sikeresen tört előre a mobilos szegmensbe, és ezenfelül a többi piacon is óriási sikereket ért már el az évek alatt. A telefonok, tabletek, fitneszkiegészítők és televíziók után most pedig a PC szegmensbe is szeretne betörni.

A Bloomberg értesülései szerint pedig a várhatóan jövő évben debütáló készülékbe számos alkatrészt a Samsung szállít majd. Ezek közé tartoznak például – érthető módon – a memóriachipek, illetve a kijelzőpanelek is, melyek a dél-koreai cég legújabb hardverei lehetnek majd. A DigiTimes beszámolója alapján a notebookokon a Linux operációs rendszere futhat majd, mely egy 15 hüvelykes kijelzőn jelenik majd meg, árát tekintve pedig nagyjából 470 dollárért kerül majd a boltok polcaira.

A legnagyobb kérdés persze az, hogy az amúgy is egyre csökkenő szegmensbe miként fog boldogulni a Xiaomi. A kínai notebook piacon a Lenovo például jelenleg 20-25%-os piaci részesedéssel bír, így egy kedvező árú, de specifikációját tekintve megfelelő laptop bizony felkavarhatja az állóvizet és komoly konkurenciájává válhat a világ vezető személyi számítógép gyártójának. A Xiaomi a mobilos piacon már megmutatta, mire is képesek, így az sincs kizárva, hogy egy újabb sikertörténetet írhatnak. Ha pedig így lesz, akkor abból a Samsung is jól profitálhat majd.

Forrás: Bloomberg, DigiTimes

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá