Új szintre emeli a filmnézést a Samsung ívelt hangprojektora

0 2,628

Az elmúlt napokban kicsit máshogy teltek az esti film- és sorozatnézések, ugyanis társunk volt a Samsung J6001-es modellszámú ívelt hangprojektora is, mely valóban teljesen új szintre emelte az élményeket. Aki esetleg gondolkodott már azon, hogy milyen módszerekkel tudná felturbózni a házimozizást, az olvasson tovább, ugyanis van egy remek ajánlatunk.

Az emberek többsége bőven megelégszik a televízió készülékének a beépített hangszóróival, hiszen a gyártók ezeket úgy tervezték, hogy legtöbb esetben azért megállják a helyüket és kellő hangerőt és hangzásvilágot biztosítsanak a nézők számára. Az esti híradó, vagy kedvenc filmsorozatunk nézése során persze nem is adódnak olyan hangeffektek, ahol szükségét éreznénk egy jobb hangszórónak, viszont az igazi filmfanatikusok számára még az otthoni mozizást is egy magasabb szintre emelhetjük.

Aki nem elégszik meg a televízió gyári hangszóróinak a teljesítményével, annak két lehetősége van: vagy beszerez egy több hangszóróból álló “házimozi” szettet (5.1-es, 7.1-es), vagy pedig egy hangprojektort vásárol. Az utóbbi típus az elmúlt időkben lettek népszerűek, melyek tervezése során a mérnököknek az volt a célja, hogy egyrészt véget vessenek a kábelrengetegeknek, másrészt pedig, hogy egy darab készülékbe úgy rendezzék a hangszórókat, hogy azok térhangzást keltsenek.

Az egyre vékonyodó televíziók esetében viszont a készülékek kialakítása miatt már a hangszórók sem teljesítenek ugyanúgy, mint korábban, így az utóbbi időben egyre nagyobb szerepet kaptak ezek a hangprojektorok, melyek segítenek erősebb hangzásvilágot teremteni az otthonunkba.

Samsung J6001

Ahogy korábban említettük a hangprojektoroknak köszönhetően végre nem válik a nappalink csatatérré, ahol a kábelrengetegekben a gyerkőc mindig elbotlott és a háziállat is jópárszor belefutott – ha felidézzük a korábbi emlékeinket – hanem mindössze egyetlenegy készülékbe (illetve kettőbe) összpontosul a mély és a magas hang, sőt a technológiának köszönhetően pedig a megfelelő térhangzás is biztosítva van a tökéletes élmény érdekében.

A Samsung J6001-es modell a dél-koreai cég legújabb generációs hangprojektora, mely a kialakításának köszönhetően tökéletesen illik a Samsung ívelt televíziós készülékek alá (S6 széria és az S7 széria 48″, 55″ és 65″ TV-ivel), így a TV talpára is rögzíthetjük. Ennek eredményeképp pedig úgy fog kinézni, mintha már alapból a TV tartozéka lenne.

Samsung J6001

A készülék egy 6.1-es csatorna rendszert takar, mely 300W-os teljesítményre képes. A hangszórók kialakítását tekintve a hangprojektor közepén található egy egység, illetve a két szélén, melyek biztosítják a megfelelő térhangzás érzetét. A rendszer része egy vezeték nélküli mélynyomó is, mely a teltebb hangzásért felelős. A vezeték nélküli rendszernek köszönhetően pedig bárhova helyezhetjük a lakásban, a kábelekkel nem kell bajlódnunk már.

Samsung J6001

Az J6001-es előlapján egy kijelző is helyet kapott, ahol az aktuális bemeneti/kimeneti forrásokról értesülhetünk. A hátoldalon egy USB csatlakozó is található, így lejátszhatók bármilyen USB adathordozón található zenefájlok is a soundbar segítségével.

A kényelem érdekében viszont akár mobilkészülékünkkel is irányíthatjuk a hangprojektort. Ehhez a Samsung Audio Remote applikációra lesz szükségünk, ahol könnyedén változtathatunk a hangerőn, illetve a beállításokon, mint például a Zene Mód, a Mozi Mód vagy a Sport Mód. A beépített Bluetooth vevőnek köszönhetően pedig bármilyen Bluetooth-eszközt csatlakoztathatunk a hangprojektorhoz, így kiváló minőségű audiót hallgathatunk vezeték nélkül.

Samsung Audio Remote app

A fejlett technológiának eredményeképp a Samsung hangprojektora különösen kiegyensúlyozott hangzást nyújt a felhasználók számára. A Samsung rendszere különböző, szeparált erősítőkkel biztosít magas, közepes és alacsony frekvenciákat, aminek köszönhetően egy sokkal kifinomultabb, és erősebb hangzásvilágot élvezhetünk a lakásunkban.

Összességében a Samsung J6001 egy remek kiegészítő azok számára, akik kicsit többet szeretnének kihozni az otthoni filmnézésekből, a vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően pedig a mobilkészülékünkön található zenéket is hallgathatjuk kihangosítva.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá