Már félmillió eladás felett jár az Android mentes Samsung telefon

0 4,629

A Tizen-alapú Samsung okostelefon, a Z1, sokkal jobban teljesít, mint az előzetesen várható volt. A Dél-Koreai jelentések alapján az egyedi operációs rendszerrel felszerelt telefont a célpiacokon nagyon imádják, s már több mint 500 ezer példányban talált gazdára. Éppen emiatt érkezhet a következő változat?

A Samsung Z1 csupán Indiában és Bangladesben kapható, azonban itt kirobbanó sikereket könyvelhet el. Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Android nélküli Samsung telefon nagyon jól fogy. Most végre kiderült, hogy több mint félmillió darabot sikerült értékesíteni mindössze pár hónap alatt.

A Samsung Z1 egy 4 hüvelykes WVGA (800 x 480 pixel) felbontású PLS TFT kijelzővel rendelkezik, a készülékház alatt pedig egy 1,2 Ghz-es órajelű kétmagos processzor tevékenykedik, melyhez 768 MB rendszermemória társul. Háttértárból alapértelmezetten 4 GB-ot kapott, azonban microSD kártyával ez az érték természetesen tovább bővíthető maximum 64 GB-tal. A Tizen 2.3-as verziószámú operációs rendszerrel érkező készülék hátlapján egy 3,1 megapixeles optika csücsül, míg előlapi kamerája csupán 0,3 megapixeles (VGA), ám ez senkit nem bátorít el a szelfik készítésétől.

Nagyon úgy tűnik, hogy a dél-koreai vállalat hamarosan a piacra fogja dobni a következő Tizen-meghajtású mobilját, mely várhatóan a Z2 lesz, melyről nemrég kiszivárgott néhány fotó. Ha a híreknek hinni lehet a Z2 Oroszországban, Kínában, Malajziában és Sri Lankában lesz kapható.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá