Összehajtható mobiltelefont tervez a Samsung?

0 33,987

A legújabb pletykák szerint a Samsung jelenleg is azon dolgozik, hogy egy olyan, két képernyővel rendelkező okostelefont fejlesszen, ami összehajtható. Egyesek már azt is tudni vélik, hogy 2016-ban megjelenhet az első ilyen készülék a piacon. A Samsung Galaxy S6 Edge megmutatta, hogy hajlított kijelző nem álom, azonban az összehajtható telefon az elemzők szerint még várat magára.

Az elmúlt néhány évben a Samsung nagyon ráfeküdt a hajlítható kijelző technológiájának kifejlesztésére, szabadalmak alkotására és egyes esetekben megvásárlására. Ezen tevékenységek jelentős mennyiségű pletykához vezettek az elmúlt időszakban. Bár szinte egyik fejlesztésről sem lehet pontosan tudni, most megint felerősödtek azok a szóbeszédek, miszerint a dél-koreai vállalat valami nagyon nagy dologra készül jövőre.

Még márciusban a dél-koreai médiumok jelentős része azt állította, hogy egy meg nem nevezett, Samsung vezető elárulta: 2016-ban megérkezik az első, összehajlítható telefon. Bár a források megjegyezték, hogy a projekt még mindig nagyon korai szakaszban van, egybehangzóan 2016-ra datálták a premiert.

Állítólag az új Samsung készülék belső neve Project Valley, s egészen biztosan egy két külön képernyővel fejlesztik. A V valószínűleg valószínűleg a völgyre utal, bár ezt senki nem erősítette meg. A Samsung biztosan nem fogja törölni a Project Valley-t, hiszen egy olyan innovációról van szó, ami ismételten alapjaiban változtathatja meg a mobilos piacot.

Némi ízelítőt már a 2011-es CES-en láthattunk, amikor a Samsung bemutatta az első rugalmas, Youm panelt. Azóta a Samsung megkezdte ennek integrálását a készülékeibe. Először a Samsung Galaxy Note Edge, majd a Samsung Galaxy S6 Edge szélén volt látható. Természetesen itt a különbség annyi, hogy a felhasználó nem tudja a görbületet megváltoztatni, mert a rugalmas paneleket megtartja a helyén a kijelző üveg.

Egyelőre sok a megválaszolatlan kérdés, de annyi biztos, hogy a Samsung nagyon dolgozik a hajlítható technológián. Azonban megjósolni sem tudjuk, hogy 2016-ban vagy 2020-ban láthatunk-e ebből valamit. Te mit gondolsz? Mikor rukkolhat elő vele a Samsung?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá