Elképesztően jól fogy az Android nélküli Samsung telefon

0 10,914

A Samsungnál most kifejezetten örülhetnek, ugyanis a Tizen-alapú, Android operációs rendszert leváltó, Samsung Z1 a legkeresetteb telefon Bangladesben. A Counterpoint elemzőcég legfrisebb adatai alapján, az elmúlt negyedévben a vásárlók jelentős része a dél-koreai cég okostelefonját választotta. Ennek köszönhetően a Samsung máris az egyik legnépszerűbb gyártó lett.

A Samsung a Z1 sikerének köszönhetően, a bangledesi piacon már 7,2%-os részesedéssel bír, így a képzeletbeli dobogó második helyét foglalhatja el. Csupán egy helyi márka, a Symphony Mobile előzi meg. Ennek ellenére a legtöbb eladott okostelefon az elmúlt negyedévben Z1 típusú volt, a teljes eladás 23,4%-át tudhatja magáénak.

A Samsung Z1 egy 4 hüvelykes WVGA (800 x 480 pixel) felbontású PLS TFT kijelzővel rendelkezik, a készülékház alatt pedig egy 1,2 Ghz-es órajelű kétmagos processzor tevékenykedik, melyhez 768 MB rendszermemória társul. Háttértárból alapértelmezetten 4 GB-ot kapott, azonban microSD kártyával ez az érték természetesen tovább bővíthető maximum 64 GB-tal. A Tizen 2.3-as verziószámú operációs rendszerrel érkező készülék hátlapján egy 3,1 megapixeles optika csücsül, míg előlapi kamerája csupán 0,3 megapixeles (VGA), ám ez senkit nem bátorít el a szelfik készítésétől.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy a Samsung Z1 még mindig csak Indiában és Bangladesben kapható, holott a Tizen Store már elérhető a világ 182 országában. Egyelőre kérdéses, hogy a Z1 – vagy annak valamelyik erősebb változata – valaha megjelenik-e az Európai piacon.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá