Kiderült, hogy mi lesz a Samsung kör alakú okosórájának a legérdekesebb része

0 2,260

Az idei év elején kaptak szárnyra olyan információk, miszerint a Samsung egy olyan okosórán dolgozik, mely az eddigi modellektől eltérően nem négyzet vagy téglalap alakú kijelzővel érkezne, hanem kör alakúval. A versenytársak, mint például a HTC vagy az LG már rendelkezik hasonló verzióval, így a Samsung is szerette volna kivenni a részét belőle. Az óráról ezidáig mindössze annyi derült ki eddig, hogy jelenleg Orbis kódnév alatt fut a projekt, most viszont újabb érdekességről hullt le a lepel.


Még május végén jelentette be a Samsung a hivatalos weboldalán, hogy hamarosan elérhetővé teszi a fejlesztők számára a legújabb generációs Gear okosórának az SDK-ját, azaz a fejlesztői csomagját. A minap azonban végre meg is érkezett, és persze a fejlesztők rögtön le is csaptak rá. Az SDK mellé a dél-koreai cég pedig egy átfogó dokumentumot is csatolt, amiben számos információt és útmutatást találnak a fejlesztők, hogy milyen lehetőségeik vannak. Itt persze számos képet találunk magáról az új rendszerről, de az óráról is néhány újdonság kiderül.

Gear devices

A várhatóan Gear A néven debütáló okosóra egy 1,18 hüvelykes kör alakú kijelzőt kap majd, mely 360 x 360 pixel felbontású lesz. A Samsung órái közül ennek a modellnek lesz a nagynagyobb PPI-értékű megjelenítője, azaz a legnagyobb képpontsűrűséggel büszkélkedő panelje. Ekkora felületen ez 305 ppi-t jelent majd, mely még a Gear S kijelzőjénél is jobb.

Gear A rotate

A legérdekesebb alkatrész azonban az előlapon keresendő majd. Ez pedig nem más, mint egy olyan forgatható rész, ami a kijelző körül foglal majd helyet és ami segít majd a menüben való navigálásban. Ennek segítségével lehet majd lépkedni az egyes menüpontok között, állítani a hangerőt vagy mondjuk nagyítani egy képen.

picture zoom Gear A

Gear A volume

Forrás: SamMobile

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá