Ezen a Samsung Gear Live-on az Apple operációs rendszere fut

0 978

Legutóbb már beszámoltunk róla, hogy a mintegy 16 éves programozó, Corbin Davenport úgy döntött, megmutatta a nagyvilágnak, hogy hogyan fut a Windows 95 egy okosórán, most pedig a fiatalember ismét egy szenzációs mutatvánnyal rukkolt elő. Fogta az 1987-ben debütált Macintosh II operációs rendszerét és a Samsung Gear Live okosóráján futtatta.

A közel 30 éves rendszer úgy tűnik prímán fut az Android Wear platform alatt, bár a gombok a mintegy 1,6 hüvelykes kijelzőn nagyon apróak, így persze a kezelhetőség is nehézkes. Mindenesetre érdekes látni, hogy a technológia odáig fejlődött, hogy akár már egy okosórán is futtathatjuk az Apple egyik klasszikus számítógépének az operációs rendszerét, mely egyébként az első olyan Mac volt, ami már színes kijelzővel rendelkezett.

A művelethez a Mini vMac II emulátor alkalmazást használta, mely a Google Play kínálatában található meg. Ennek segítségével volt képes emulálni a System 6 operációs rendszert. Az egér kezelése persze elég nehézkes egy ilyen kicsi felületen, viszont láthatjuk, hogy az érintőképernyőn sikerül azért az ablakok mozgatása, illetve az egyes menüpontok aktiválása és az alkalmazások elindítása.

Forrás: 9To5Google

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá