A mobilfizetés terjedésének fő gátja a biztonság hiánya

0 747

A kereskedők több mint fele, 54 százaléka szerint a mobilfizetés biztonság hiánya komoly akadály a technológia terjedésében – derül ki a SIX Payment Services készpénzmentes fizetési szolgáltató legújabb felméréséből.

A kutatásból, melyben az idei Eurocis kiskereskedelmi szakvásár 199 látogatóját kérdezték meg, az is kiderül, hogy a válaszadók egyharmada úgy véli, a mobilfizetés fejlődésének fékje, hogy jelenleg kevés boltban van lehetőség készpénz nélkül, mobiltelefonnal fizetni.

Ennek ellenére a megkérdezettek 50 százaléka úgy véli, az NFC (Near Field Communication) technológia – amely különböző eszközök érintés nélküli kommunikációjára ad lehetőséget – lesz a készpénz “technológia” utódja, főleg az érintés nélküli kártyás fizetés formájában.

A kereskedők 43 százaléka szerint az okostelefon-gyártók fogják meghatározni a mobilfizetés jövőjét. A szolgáltató úgy véli, hogy a mobilfizetés terjesztéséhez először ki kell építeni az új technológiai vívmányokkal szembeni bizalmat és a piac szereplői közti együttműködést.

A SIX működteti Svájc pénzügyi központjának infrastruktúráját, és emellett átfogó szolgáltatásokat nyújt az értékpapír-kereskedelem és -elszámolás, valamint pénzügyi információk nyújtása és a pénzforgalom lebonyolítása terén világszerte. Tulajdonosai maguk a szolgáltatások igénybevevői (közel 140 különböző típusú és méretű bank).

A vállalat 2014-ben több mint 4000 munkatársat foglalkoztatott, 25 országban volt jelen, és 1,8 milliárd svájci frank működési bevételre, valamint konszernszinten 247,2 millió svájci frank nyereségre tett szert.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá