A Samsung a harmadik legnépszerűbb munkaadó világszerte

0 559

A Randstad nemzetközi felmérése szerint a Samsung a harmadik legnépszerűbb munkaadó világszerte. A Global Randstad Award elismerést csak tovább fokozza, hogy a Samsung hazánkban is a saját kategóriájában – Ipar és Termelés – legvonzóbb vállalatként különdíjat kapott. Az IT szektor világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend a férfi (69%) és női (70%) munkavállalók körében egyaránt.

„A Samsung számára óriási megtiszteltetés, hogy nemzetközi szinten a 3. helyen, míg hazánkban különdíjasként végeztünk a rangos Randstad Award által elismert vállalatok között” – mondta Kalocsai Péter, a Samsung HR-igazgatója. „Vállalatunk rendkívül büszke erre az elismerésre, különösen ha figyelembe vesszük, hogy mindez valóban globális jellegű, és több mint 200 000 munkavállaló tapasztalatai alapján dőlt el. Az eredmény tükrözi azt, hogy a Samsung csakugyan egy innovatív és komoly karrierlehetőségekkel kecsegtető környezetet nyújt a munkavállalók számára.”

Az idén 55 éves Randstad a világgazdaság 75%-át képviselő 23 országban, a világ legnagyobb munkaerő-piaci felmérését végzi évek óta „Randstad Award” néven, 225 000 munkavállaló véleményére alapozva. Ehhez a felméréshez a tavalyi évben Magyarország is csatlakozott.

A Randstad nemzetközi felmérése kiterjed a munkahely kiválasztásával kapcsolatos legfontosabb szempontokra, így a fizetés, egyéb juttatások, a foglalkoztatás biztonsága és nem utolsó sorban a kellemes munkahelyi légkör fontosságára is. Az idei felmérésből egyértelműen kiderült, hogy a munkavállalók számára vannak ennél fontosabbak is, globális szinten a 3 legfontosabb tényező ugyanis az anyagi biztonság, az erős menedzsment és a képzési lehetőségek. Így az sem meglepő, hogy a Randstad Award kutatása szerint a legtöbb munkavállaló a munkahelyi előrelépési lehetőségek hiányából fakadóan vált munkahelyet.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá