Kerek kijelzős okosórával támad a Samsung

0 963

Még január elején kapott szárnyra egy olyan információ, miszerint a Samsung egy olyan okosórán dolgozik, mely az eddigi modellektől eltérően nem négyzet vagy téglalap alakú kijelzővel érkezne, hanem kör alakúval. A versenytársak, mint például a HTC vagy az LG már rendelkezik hasonló verzióval, így a Samsung is szerette volna kivenni a részét belőle. Az óráról ezidáig mindössze annyi derült ki eddig, hogy jelenleg Orbis kódnév alatt fut a projekt, most viszont újabb érdekességre derült fény.

A Samsung a minap ugyanis a hivatalos weboldalán hivatalosan is bejelentette, hogy elérhetővé teszi a fejlesztők számára a legújabb generációs Gear okosórának az SDK-ját, azaz a fejlesztői csomagját, aminek köszönhetően a szerencsések hamarosan bepillantást nyerhetnek a legújabb felületbe. Az már most biztos, hogy ez a modell lesz az első olyan Samsung okosóra, mely kör alakú kijelzőt kap, illetve a készüléken az Android Wear operációs rendszer helyett a cég saját fejlesztésű Tizen rendszere fut majd.

Samsung Gear SDK

A Samsung egy külön weboldalt is szentelt az új órának, ahol már néhány olyan alkalmazást is szemügyre vehetünk, ami kifejezetten az új felületre lett optimalizálva. Többek között érkezik a CNN, a Yelp, a Baidu, a FidME vagy a Apposter applikációk kompatibilis verziója. Arról egyelőre viszont nincsen pontos információ, hogy a cég mikor fogja leleplezni az új okosórát, ám a korábbi spekulációk szerint erre a szeptember 9 és 11 között megrendezésre kerülő CTIA Super Mobility 2015 rendezvényen kerülhet majd sor.

Forrás: Samsung Tomorrow

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá