Fizetős lesz a YouTube

2 28,180

A legnagyobb videós portál legutóbb bemutatta a YouTube Music Key szolgáltatását, mely reklámmentes és akár offline zenehallgatást kínál a felhasználóknak, majd nem sokkal később megérkezett a gyerkőcöknek szánt YouTube Kids.

Most pedig egy olyan hír érkezett, miszerint még ebben az évben elérhetővé válik egy fizetős szolgáltatás a YouTube-on. Természetesen nem kell rögtön megijedni, a felhasználók továbbra is ugyanúgy, ingyenesen élvezhetik majd a mozgóképes tartalmakat, mint eddig, ám a cég most egy újabb fizetős szolgáltatással próbál előrukkolni.

A terv pedig a következő: egy olyan havidíjas előfizetéses szolgáltatást adni a felhasználóknak, aminek eredményeképp teljesen száműzni lehetne a reklámokat a videókról. A Bloomberg értesülései szerint a cég ezért várhatóan havi 10 dollárt kérne a nézőktől, akik cserébe zavartalanul nézhetnék és hallgathatnánk kedvenc videóikat. Az előfizetőknek így nem kell majd arra várniuk, hogy mikor ugorhatják át a mozgóképes reklámokat, sőt a videó közben sem kelleni a szöveges hirdetéseket bezárniuk.

A legnagyobb kérdés persze az, hogy a YouTube-csatornák üzemeltetőire milyen hatással lesz ez a szolgáltatás. A YouTube-partnereknek kiküldött emailben többek között az is kiderül, hogy a cég az ebből befolyt összeget természetesen megosztaná a készítőkkel is. A szolgáltatás várhatóan még ebben az évben élesedik.

Forrás: 9To5Google

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

  1. És mégis ki fizet érte ? :) max egy idősebb bácsika, aki még nem hallott az AdBlocker -ről :) Biztosan nem fizetek azért, hogy ne legyen reklám. Vagy megoldom, vagy simán kibírom azt az 5-10 secet. Ha meg megoldják és végigmegy minde 3 peerces reklám, akkor kb lefeleződik a felhasználóbázis, átmegy mindenki az indavedeo-ra meg hasonló oldalara, és a részvények nemhogy nőnének, hanem csökkennek majd :)

Szólj hozzá