Íme a Samsung hivatalos Galaxy S6 és Galaxy S6 edge töréstesztje

0 1,540

A Samsung legutóbb a cég hivatalos blogján publikált egy olyan videót, ahol a Galaxy S6 és a Galax S6 edge készülékeket vetik alá a sztenderd három pontos hajlítási tesztnek. A Samsung tesztjéből akkor kiderült, hogy a készülékek még 80 lbf (32 kg) tömegű nyomás hatására sem hajlanak el, ami nagyjából 5 darab 2B-s ceruza eltöréséhez kellene. Most egy újabb videó érkezett, ahol pedig azt tesztelték, hogy mennyire strapabíróak az üdvöskék.

A Galaxy S6 edge különlegessége, hogy a készülék mind a két oldalán egy ívelt kijelzőt kapott, amin rengeteg információ képes megjeleníteni, viszont sokan elsőre félhetnek, hogy ez egyben egy gyenge pontja is lehet a készüléknek, ha esetleg a földre pottyanna. Mi történik, ha mondjuk pont a sarkára esik, be fog-e pókhálósodni a kijelző? Nos, a Samsung ezeknek az embereknek szeretné megmutatni, hogy nincs semmi félnivalójuk, ugyanis a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge rendkívül strapabíró készülék lett.

Több szögből és magasságból is a földre ejtik a készülékeket, ám a végeredmény valóban meglepő. Úgy tűnik hogy a vásárlóknak nem kell attól félniük, hogy a hétköznapi használat során a készülékeknek bármi baja esne. Egyrészt a telefonokat körbefogó váz a 6013-as alumínium ötvözetből készült, amit többek között a repülőgépgyártásban is használnak. Másrészt pedig az elő- és hátlapon is a Gorilla Glass 4-es üveglap található, mely a korábbi generációkhoz képest sokkal de sokkal ellenállóbb lett. Értelemszerűen minden készülék tönkretehető, viszont ha véletlenül mégis elejtenénk a Galaxy S6 vagy S6 edge készüléket, akkor az jóeséllyel megússza az esetet különböző sérülések nélkül.

Forrás: Samsung Tomorrow

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá