4K felbontású kijelzővel érkezhet a Galaxy Note 5

0 1,513

A mobilkészülékekbe szánt kijelzők felbontása az évek alatt egyre jobban csak nőttek és nőttek,ez pedig idén sem fog változni. A tavalyi évben a QuadHD-s panelek kápráztattak el minket, azonban nem kell sokat várni a 4K-s megjelenítőkre sem, hiszen a legújabb hírek szerint az idei évben már meg is érkeznek az első ilyen panellel felvértezett készülékek. A választás pedig következő generációs Galaxy Note családra eshet majd, a Galax Note 5-re.

A Galaxy Note 4-ben például 5,7 hüvelykes QuadHD felbontású (1440 x 2560 pixel) kijelző található, aminek a képsűrűsége 515 képpont per hüvelyk, és a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge telefonok esetében pedig ez az érték 577 ppi, ami már majdnem a duplája a 300 ppi-s “retina” szintnek. Most képzeljük el, hogy egy 4K-s panel milyen szolgálatot tenne. A 4K-s videót, ami a készülékünk kamerájával vennénk fel egy ekkora felbontáson teljes méretben nézhetnénk vissza.

Samsung mobile displays

A Samsung ütemterve szerint az első ilyen panelek 2015 végén érkezhetnek meg, így az első készülék a Galax Note 5 lehet majd, ami Ultra HD (2160 x 3840 pixel) felbontású Super AMOLED kijelzőt kaphat. A telefon várhatóan a szeptemberi berlini IFA kiállításon kerülhet majd bemutatásra. A PhoneArena értesülései szerint a Galax Note 5 előlapján pedig egy 5,89 hüvelykes megjelenítő terpeszkedhet majd, illetve egy 5,78 hüvelykes ívelt kijelzőjű variáns is a láthatáron van. Ekkora felületen ez 762ppi és 748ppi képpontsűrűséget eredményezne, ami még leírva is hihetetlen.

Forrás: PhoneArena

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá