Ilyen szemkápráztató 4K-s videót csinál a Galaxy S6

4 2,730

A Samsung legújabb csúcskészülékei, a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge nemcsak a külsejükkel nyűgözik le a leendő vásárlókat, hanem a fotós és videós képességiekkel is pillanatok alatt elkápráztatják. A legújabb generációs Galaxy S készülékek optikájánál ugyan megmaradt a már bevált 16 megapixeles felbontás, viszont nőtt a szenzor mérete és a blende értéke is változott, aminek eredményeképp még jobb fotókat és mozgóképeket készíthetünk majd az üdvöskékkel.

A Galaxy Note 4 esetén korábban már beszámoltunk, hogy a készülék optikája igazán kiváló, amivel bámulatos 4K videókat készíthet szinte bárki. Az igazat megvallva, a szinte pár milliméteres lencsével eszméletlen jó felvételeket lehet készíteni. A Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge készülékekben egy olyan továbbfejlesztett autofókusz rendszer található, mely egyébként ezekben a készülékekben debütált először az okostelefonok közül. A funkciónak köszönhetően a fókuszálás folyamatos, tehát a szenzor automatikusan követi a témát, még akkor is, ha a tárgy folyamatosan mozog. Az optikai képstabilizátornak köszönhetően pedig minden apró kézremegést és bemozdulást szinte minimálisra sikerül redukálnia.

A 9To5Google híres kollégája, Dom Esposito a napokban górcső alá is vette az üdvöskét,hogy megnézze, mit is tud nyújtani a 16 megapixeles Sony IMX240 szenzor. Emberünket természetesen rögtön lenyűgözte a telefon képessége, ami egyértelműen látszik is a fenti videóból. A kamera fényévekkel jobb, mint ami a Galaxy S5-ben található. Úgy tűnik optika terén jelenleg a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékek a csúcstartók, legalábbis videós képességek terén egy ideig biztos ők is maradnak. A tökéletes végeredmény érdekében a forgatás alatt persze számos fotós és videós kiegészítőt felhasználtak, viszont a felvételekhez nem nyúltak, csupán összevágták az Adobe Premiere Pro-ban. Abban szerintünk mindenki egyetért, hogy egy mobilos optikától ennél jobb eredményt nem is várhatna az ember.

Forrás: 9To5Google

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4 hozzászólás

  1. Ez egy borzasztó minőségű videó… életlen, “túlexponált”, pixeles… sorolhatnám még, de minek? Más is látja gondolom…

  2. Nem borzasztó minőségű a videó, de nem 4K. Hogy is lenne az itt az interneten a sima monitorodon. Már maga a cikk is marhaság.

    • Miért lenne marhaság? A Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge 4K felbontású videórögzítésre is képes. Értelemszerűen egy Full HD felbontású monitoron nem úgy fog megjelenni a tartalom, illetve erre persze a YouTube tömörítése is rátesz.

Szólj hozzá