Zuhan a Samsung bevétele, de áttörés várható ebben az évben

0 885

A Samsung a mai nap még a reggeli órákban tette közé az első előzetes negyedéves számait, melyből számos érdekesség kiderült. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a dél-koreai cég nem a legjobb időszakát éli mostanában, a tavalyi évben a mobilos szegmens nem várt eredményeket hozott, ám úgy tűnik az idei évre nyereség szempontjából némi javulás azért várható.

A Samsung az első negyedéves jelentésénél – mely a januártól márciusig tartó időszakot tartalmazza – nem túl bizakodó. A beszámolók szerint a Samsung 43,25 milliárd dollár bevételre jósolja ezt az időszakot, mely jóval kevesebb a korábbi 45,83 milliárdos becsléshez képest. Nyereség szempontjából viszont sokkal bizakodóbbak, ugyanis a cég 5,43 milliárd dolláros profitra számít, ami sokkal nagyobb, mint az elemzők által prognosztizált 4,88 milliárd dollár. Az összképhez persze hozzátartozik az is, hogy esik a bevétel és esik a nyereség is, ugyanis a tavalyi évben a cég 49,42 milliárd dolláros bevétel mellett 7,82 milliárd dolláros profittal zárta a Q1-es időszakot.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Samsung nagy bajban van, hiszen az igazi áttörés még csak most következik. Korábban már számtalanszor írtunk róla, hogy a Samsung a tervek szerint teljesen megreformálja a mobilos részlegét és az idei évben mintegy 25-30%-kal kívánja csökkenteni az elkövetkezendő időkben érkező okostelefonok számát, illetve nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a belépőszintű és középkategóriás készülékekre, hiszen az utóbbi időkben ezek a készülékek váltak a legkelendőbb eszközökké. A Samsung hamarosan megkezdi a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge készülékek forgalmazását, mely minden bizonnyal fellendíti az értékesítéseket és üdén fog hatni a második negyedév eredményeire.

Forrás: SamMobile

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá