Így hajlik meg a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge

0 3,392

A napokban futótűzként terjedt az interneten egy olyan videó, ahol a SquareTrade csapat tagjai mutatják be a nézőknek, hogy a Samsung Galaxy S6, az iPhone 6 Plus, illetve a HTC One M9 vajon mennyire erős nyomás hatására képes meghajlani, illetve eltörni. Az iPhone 6 körül kirobbant “bendgate”-nek köszönhetően a jövőben várhatóan egyre több ilyen videóval találkozhatunk majd, most viszont egyenesen a Samsungtól érkezett egy újabb videó, ahol a cég saját tesztjét figyelhetjük meg.

A Samsung Tomorrow, a dél-koreai cég hivatalos blogján jelent meg a minap a legújabb videó, ahol a Galaxy S6 és a Galax S6 edge készülékeket vetik alá a sztenderd három pontos hajlítási tesztnek. Első körben 2B-s ceruzákon demonstrálják, hogy milyen nyomás fog hatni a csúcskészülékre. Ehhez 5 darab ilyen típusú ceruzát kell összefognunk és meghajlítanunk, amik nagyjából 80 lbf (körülbelül 32 kg) tömegű nyomás hatására törnek el. Ezt persze géppel is kipróbálják, ahol a ceruzák valóban azon a ponton adják fel.

A SquareTrade videójából annyi derült ki, hogy 110 lbf (~ 50 kg) tömegű nyomás hatására törnek el, viszont itt két dolgot érdemes megemlíteni. Egyrészt ez az érték nagyon szélsőséges már. Ha a farzsebünkbe tesszük a készüléket, akkor nagyjából 66 lbf (~ 30kg) nyomás nehezedhet rá, viszont a Samsung tesztjéből kiderül, hogy a készülékek még 80 lbf hatására sem hajlanak el, ami, ahogy korábban írtunk 5 darab 2B-s ceruza eltöréséhez kell. A másik dolog pedig, hogy a SquareTrade videójában csak a készülékek egyik oldalát tesztelték, a mostani videóban pedig mind a hátlapon, mind az előlapon is elvégezték a próbát.

A Samsung így arra kéri a SquareTrade csapatát, hogy ismételjék meg a tesztet, viszont immár úgy, hogy a készülékek mindkét oldalát alávetik a terhelésnek. A dél-koreai cég egyébként számos tesztnek veti alá a legújabb készülékeit, mielőtt piacra dobná. Azt is kiemelik, hogy a vásárlóknak nem kell attól félniük, hogy a hétköznapi használat során esetleg elhajlanának.

Forrás: Samsung Tomorrow

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá