Ennyivel nyújt többet a Galaxy S6 a Galaxy S5-höz képest

0 6,112

A Samsung legújabb csúcskészülékei, a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge kétségkívül az idei év egyik legjobb okostelefonjainak számítanak, amik méltó utódjaként képviselik a Galax S-szériát. Az előző modellhez képest az üdvöskék számos újdonsággal kecsegtetnek. Nézzük, hogy miben jobbak az új készülékek!

Kijelző

A Galaxy S6 és Galaxy S6 Edge képernyőjének az átmérője nem változott a tavalyi modellhez képest, viszont a felbontás esetén már jelentős növekedést kapunk. A készülékek egy 5,1 hüvelykes Super AMOLED panellel érkeznek, melyek a korábbi Full HD helyett Quad HD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontásúak – akárcsak a Galaxy Note 4. Ekkora felületen ez brutális nagy, mintegy 577 ppi-s képpontsűrűséget jelent. Nemcsak a felbontás esetén érkezett fejlődés, hanem maga az üveg is immár a Gorilla Glass 4-es, ami sokkal jobb karcállóságot eredményez.

Kamera

Optika terén sem kell szégyenkezniük a hatodik generációs Galaxy S modelleknek, hiszen a hátlapon egy 16 megapixeles optikai képstabilizátorral felvértezett Sony IMX240 szenzor csücsül. Ezenfelül pedig immár a lencse F1.9-es rekeszértékű (a Galaxy S5 F2.2-je helyett), aminek eredményeképp még rosszabb fényviszonyok között is jobb eredményeket érhetünk el, plusz a nagy rekesznyílásnak köszönhetően szép, elmosódott hátterű képeket készíthetünk. Az infravörös szenzort használó fehéregyensúly pedig csupán hab a tortán. A Samsung külön kiemeli, hogy a kamera alkalmazás elindítása mindössze 0,7 másodpercet vesz igénybe (a korábbi 1,3 másodperc helyett), amit a home gomb kétszeri megnyomásával is véghezvihetünk. Az előlapi optika pedig 5 megapixeles lett.

Töltés

A Samsung legújabb zászlóshajói a Gyorstöltés funkció terén is jelentős fejlődésen mentek keresztül. Míg a Galax S5 készülékek esetén 2 órára volt szükség, hogy teljesen feltöltődjenek az akkumulátorok, addig a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge esetén ez csupán 80 percet vesz igénybe. További érdekesség, hogy 10 perc töltéssel akár 4 órányi készenléti idővel tornázhatjuk fel az akksit, amivel akár egy 2 órás Fulll HD filmet is végignézhetünk. A készülékház kialakításának köszönhetően pedig automatikusan beépítésre került a vezeték nélküli töltés támogatása is.

Hangszórók

Az évek alatt egyre jobb és jobb hangszórók kerültek az egyes modellekbe, így a mostani készülékek esetén is némi fejlődés tapasztalható. Míg a Galaxy S5 esetén a hangszórók 0,8 watt teljesítményűek voltak, addig az üdvöskékben már egy 1,2 wattos egység található.

Teljesítmény

A zászlóshajók a motorháztető alatt is egy alapos ráncfelvarráson estek át: a készülék belsejében az Exynos 7420-as 64 bites architektúrájú és 14 nm-es gyártástechnológiájú chip (ARM Cortex-A57 és Cortex-A53) duruzsol majd, mely 30-35 %-os teljesítménynövekedése mellett sokkal energiatakarékosabb is lett. Ehhez jön még a Mali-T760-as grafikus chip, mely játszi könnyedséggel birkózik meg a legjobb játékokkal. Az alkalmazásoknak pedig 3 GB RAM-ból kell majd gazdálkodnia.

Memória

A Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge esetén háttértárból 32, 64 és 128 GB-os verzió közül választhatunk majd, tehát a 16 GB-os modellt végérvényesen nyugdíjba küldték. További érdekesség, hogy ezekben a készülékekben debütáltak az UFS 2.0-s NAND flashmemória chipek. Az UFS 2.0 szekvenciális írási sebessége 350 MB/s, míg olvasási sebessége 150 MB/s. Ez 1,4 és 1,6 szoros sebességnövekedés az eMMC-hez képest, miközben nagyjából 50%-kal energiatakarékosabb is.

Samsung Galaxy S5 vs Galaxy S6

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá