Hazánkba is megérkeztek a Samsung SUHD televíziók

0 11,045

A Samsung idén is kitett magáért és az év elején a Las Vegasban zajló CES (Consumer Electronics Show) keretében leleplezte legújabb fejlesztését a televíziós szegmensben. Ez pedig nem más, mint a vadonatúj SUHD névre hallgató szériá, melyeken már a Samsung saját fejlesztésű Tizen operációs rendszere operál. A készülékek az év csúcskészülékeinek számítanak, amik egy vadonatúj technológiával is kecsegtetnek.

Ennek apropójából került megrendezésre a minap egy sajtótájékoztató hazánk fővárosában, ahol a Samsung Magyarország a médiumoknak kívánt egy kis betekintést nyújtani a legújabb generációs Samsung televíziókba, ahol a látogatók rögtön meg is csodálhatták, hogy milyen lenyűgöző képi világgal kecsegtetnek a készülékek.

Facskó István

A sajtótájékoztatót Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke nyitotta, aki egy kis történeti visszatekintéssel kezdte és elmesélte, hogy a Samsung első szlogenje a “Vigyázat, nagyon jó!” volt, ami elsősorban a televíziókra vonatkozott, mert akkoriban nem is nagyon forgalmaztak más fajta terméket, ám abban az időszakban azok a készülékek valóban nagyon jók voltak. Ezek Jászfényszarun készültek, ami a Samsung televíziógyára Magyarországon. A piaci részük napjainkban már bőven 40% felett van hazánkban. További érdekesség, hogy a Samsung immár 10 éve piacvezető a televízióban.

Gareth Lewis

Az előadást Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletág vezetője folytatta, aki elmondta, hogy Magyarország mutatta a legnagyobb növekedést egész Európában, mintegy 30%-os növekedés volt megfigyelhető az elmúlt évben, ami kiemelkedő eredmény a többi országhoz képest. Ez várhatóan tovább fog nőni ebben az évben is. Az UHD technológiában már 50% a piaci részesedése a Samsungnak, ami jelentősen megnőhet a legújabb generációs, SUHD televízióknak köszönhetően.

Gareth azt is elmondta, hogy a labdarúgó-világbajnokság alatt az volt megfigyelhető, hogy az emberek legnagyobb része a 32 hüvelykes képátmérőjű televíziót preferálta. Ez az érték természetesen az évek alatt egyre csak nőni fog és napjainkban már inkább a 43 hüvelyk az, amit átlagméretnek tekinthetünk.

Rózsa Márton

Ezután Rózsa Márton, a Samsung Electronics Magyar Zrt. barna áru osztályának vezetője beszélt, aki elmondta, hogy a SUHD televíziók forradalmian újak: először is minden hardeveres elemében újak, a nanokristályos képalkotási technológián keresztül gyakorlatilag minden megújult. A Samsung a képminőség javításban mindig is az élen járt, de most egy újabb szintre léptek az SUHD televíziókkal. Új színképzési algoritmusokat használnak, új kontrasztfokozási eljárásokat használnak a készülékekben, ami azt jelenti, hogy még szebb és még élethűbb képeket kapnak a felhasználók. További érdekesség még az SUHD remastering funkció is.

A SUHD okostelevíziók 10x nagyobb kontrasztaránnyal, nagyobb fényerővel (2,5x) és szélesebb színpalettával büszkélkedhetnek korábbi társaiknál. Az energiatakarékos nanokristály technológiának köszönhetően jobb eredményeket érnek el a színvisszaadásban. A JS8000 és a JS9000 szériák egy bordázott dizájnt kaptak, amik elegáns ás prémium kinézetet kölcsönöznek a TV-nek. A JS9500 széria pedig a lesimított élekkel rendelkezve tovább fokozza az ívelt kijelző által nyújtott mélységet.

A televíziózás manapság már egy élmény, érzéseket és élményeket várunk a televíziózástól. Ezek a SmartTV-k a háztartásban megtalálható egyéb mobileszközökkel könnyedén és gyorsan csatlakoztathatóak, a Quick Connect funkció használatával a telefont könnyen csatlakoztathatjuk a TV-nkhez és akár beállíthatjuk, hogy mikor ébresszen minket. Ébresztés után rögtön olyan információkat közöl velünk, mint például, hogy mennyi az idő, milyen időjárás várható aznap, sőt még a naptárbejegyzéseinket is megnézhetjük.

Takács Róbert

Takács Róbert, a Samsung szórakoztató elektronikai üzletág vezető trénere folytatta az előadást, aki elmondta, hogy először megjelentek a plazmatévék, amik elhozták az otthonokba a megfelelően kontrasztos képet, majd ezután megjelentek a LED TV-k, amik elhozták a megfelelő fényerőt, majd az OLED-ek, amik pedig a megfelelő színvisszaadást biztosították, majd a felbontás terén érkeztek meg az UHD televíziók. Az ívelt tévék megjelenésével voltak kételyek, azonban egyértelműen lehet látni, hogy a jövő erre felé megy, és a konkurens gyártók is előrukkoltak a saját megoldásaikkal. A SUHD tévék azonban egy egészen új szintre emelik a szórakozást.

Nánási Pál

Végezetül pedig Nánási Pál fotós számolt be arról, hogy milyen élményekben volt része. Pál ugyanis egy olyan fotósorozatot készített, amihez a Galaxy S6 készüléket vette segítségül.

SUHD TV

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá