Íme 10 dolog, amiben jobb a Galaxy S6, mint az iPhone 6

0 8,368

Már csak két hét van hátra, hogy végre megkezdődjön a Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékek értékesítése világszerte. A dél-koreai cég legújabb generációs csúcskészülékei valóban számos újdonsággal kecsegtetnek, és úgy tűnik ismét sikerült megszorongatni a konkurens készülékeket.

Az Apple és a Samsung közötti rivalizálás szinte soha nem fog véget érni, ez persze ugyanúgy igaz a rajongókra is, akik bátran állnak ki egy-egy tábor mellett. Az igazat megvallva mind a két cégnek a készülékei esetén vannak előnyök és hátrányok egyaránt, azonban most íme 10 indok arra, hogy miért érdemes a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge készüléket választanunk az iPhone 6 és iPhone 6 Plus modellek helyett.

1. Gyorstöltés

A Samsung mindig is büszke volt a Gyorstöltés funkciójára, amivel jelentősen fel tudjuk gyorsítani a töltési folyamatot. A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékek esetében ez az érték még jobb lett, így csupán 10 percnyi töltéssel további 4 óra készenléti időt vagy 2 órányi filmezést biztosít az okostelefonunk. A mai rohanó világunkban ez roppant hasznos funkció lehet, ha reggel esetleg arra eszmélünk, hogy este elfejeltettük volna a töltőre dugni a készülékünket.

2. Vezeték nélküli töltés

A Samsung a Wireless Power Consortium (WPC) nevű iparági szövetséggel együttműködve forradalmi mobil töltési lehetőséget kínál. A Samsung újonnan bemutatott készülékei a Galaxy S6 és az S6 edge a világon először kínálnak olyan beépített vezeték nélküli töltési technológiát, amely legkülönbözőbb töltőállomásokkal is kompatibilis. Az IKEA például már be is jelentette, hogy legújabb lakberendezési termékeit – melyek várhatóan áprilisban kerülnek forgalomba – vezeték nélküli töltési technológiával látja el, így például az új éjjeliszekrények, lámpák vagy íróasztalok egyúttal töltőállomásként is szolgálnak majd.

3. Multitasking

Igazi az iOS 4.0 óta már az Apple készülékei is képesek több alkalmazás futtatására a háttérben, azonban jelenleg csupán egy alkalmazást jeleníthetünk meg egyszerre. A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékeken azonban a többablakos üzemmódnak köszönhetően akár több alkalmazást is megjeleníthetünk a képernyőn, illetve ezeket akár egyidejűleg is lehetőségünk van használni.

4. Értesítések a kijelző szélén

A Galaxy S6 edge készülékek ívelt kijelzője számtalan érdekességet rejt a felhasználók számára. Az egyik ilyen például az, hogy ezen a sávban megjelennek az értesítések, anélkül hogy a készüléket fel kellene oldanunk, így mindig ellenőrizhetjük, hogy volt-e elmulasztott hívásunk vagy szöveges üzenetünk.

5. Különböző színek jelzik, hogy melyik ismerősünk hív

A Galaxy S6 edge egyik érdekessége, hogy még akkor is tudhatjuk, hogy ki hív minket, ha a készülék kijelzővel lefelé van az asztalon. A Galaxy S6 edge kijelzőjének oldalsó része ugyanis képes különböző színben felvillanni, amennyiben a készülékünk kijelzővel lefelé van fordítva és egy hívásunk érkezik vagy üzenetet kapunk. Ezeket külön csoportok szerint és személyek szerint is beállíthatjuk, tehát például piros a főnöknek, kék a barátoknak és zöld a rokonoknak.

6. Mobilfizetés egyszerűen mindenhol

Az Apple Pay bevezetése után a Samsung is lépett és bemutatta a Samsung Pay szolgáltatását. A dél-koreaiak megoldása viszont egy olyan hibrid technológiát takar, ami mind az új NFC terminálokat, mind pedig a régi, kártyás terminálokkal is képes kommunikálni, ezáltal szélesebb körben támogatott.

7. Témakövetés

A Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge készülékekben egy olyan továbbfejlesztett autofókusz rendszer található, mely egyébként ezekben a készülékekben debütált először az okostelefonok közül. A funkciónak köszönhetően a fókuszálás folyamatos, tehát a szenzor automatikusan követi a témát, még akkor is, ha a tárgy folyamatosan mozog.

8. Fotózás pillanatok alatt

Hogy sose csússzunk le a legjobb élményekről, a kamera alkalmazás elindítása mindössze 0,7 másodpercet vesz igénybe, és már lőhetjük is képeket. Ennek köszönhetően így mindig elkaphatjuk a legjobb pillanatokat. Ezt a home gomb kétszeri megnyomásával vihetjük véghez.

9. Használd TV távirányítónak a telefonodat

A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge beépített infravörös érzékelőinek köszönhetően akár a televíziónkat is irányíthatjuk vele. A készülékek emellett pedig a médiaboxokat és a légkondicionálókat is lehetőségünk van vezérelni.

10. Pulzusmérő

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kap az egészségünk és ezzel együtt a sporttevékenységeink monitorozása. A Samsung legújabb készülékeiben a hátlapon található pulzusmérő segítségével pillanatok alatt megmérhetjük, hogy milyen ütemben ver a szívünk.

Kép forrása: Android Authority

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá