Vajon mennyi szabad hely marad a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékeken?

0 3,244

A Samsung úgy döntött, hogy a korábbi készülékekkel ellentétben a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge modellekből száműzi a memóriakártyák befogadásának a lehetőségét. Erre a lépésre azért is kerülhetett sor, mert immár a hátlapot nem lehet eltávolítani egy mozdulattal a készülékről, így magát az akkumulátort is csak a szervizben lehet kicserélni. Igaz, a SIM kártyát a készülék oldalán tudják a felhasználók behelyezni, így akár ide is kerülhetett volna a microSD-nek kialakított nyílás, ám végül nem így lett.

Korábban akár további 128 GB-tal is lehetőségünk volt bővíteni a háttértárat, ám most a vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy egyáltalán milyen kapacitású modellt válasszuk, hiszen pár évig csupán abból tudunk majd gazdálkodni. A Samsung, hogy megkönnyítse a választást, illetve hogy elkerülje a leendő vásárlók későbbi bosszankodását, eltörölte a 16 GB-os variánst, így a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge esetén a legkisebb modell 32GB háttértárral érkezik.

Az évek során a megapixelek növekedése mellett a képek mérete is egyre csak nőtt, ami természetesen azt eredményezi, hogy ugyanannyi kép jelentősen több helyet foglal a háttértárból. Az Ultra HD, azaz a 4K-s videóról meg nem is beszélve, ami másodpercenként több megabájtnyi adatot generál. Ezek mellett persze az alkalmazások mérete is egyre csak nő, hiszen a fejlesztők a jobb felhasználói élmény érdekében további extrával látják el az alkalmazásaikat.

A Samsung készülékeken az Android rendszer mellett a cég TouchWiz felületének és a saját, előre telepített alkalmazásainak is helyet kell szorítani, ami persze további helyet kíván a tárhelyből. Érdemes lehet tehát újragondolni, hogy mekkora tárhelykapacitású modellre ruházunk be, hiszen a későbbiekben lehet, hogy hely szűkében maradunk, ha esetleg kisebb variánst választunk. Nézzük, hogy a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékeken alapértelmezetten mennyi hely áll a felhasználók rendelkezésére, mikor a dobozból kiveszik a készüléket.

Galaxy S6 tárhely

Az Android Central csapata már ki is próbálta az üdvöskéket és rögtön meg is nézte ezt az adatot. Kiderült, hogy a 32 GB-os modellen 23,5 GB hely áll a felhasználók rendelkezésére, miután bejelentkeztek a Google-fiókkal és frissítették az összes előre telepített alkalmazást. Ez a 64 GB-os modell esetében 55 gigabájt, míg a 128 GB-os variáns esetében 119 GB szabad helyet jelent.

Forrás: Android Central

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá