Újabb ívelt monitorokkal bővült a Samsung kínálata

0 1,082

A Samsung Electronics a minap bejelentette, hogy újabb ívelt kijelzős monitorokkal bővíti a családot. A kínálat a 29 hüvelykes SE790C, a 31,5 hüvelykes SE590C és a 27 hüvelykes SE591C típusjelzésű készülékekkel bővült.

A legnagyobb újdonság természetesen az ívelt kialakítás, aminek előnye, hogy a kijelző sarkai az azt néző ember szeméhez hasonlóan íveltek. Ennek eredménye a teljesen torzításmentes kép, amely sokkal kellemesebb látvány a szemnek. Ennek köszönhetően egyfajta 3D-s érzés alakul ki és magát a kijelzőt is nagyobbnak érezzük.

Az ívelt kijelzőjű Samsung monitorának csúcskészülékének számító SE790C széria egy 29 hüvelykes monitort takar, mely 3000R rádiuszban van meghajlítva és Wide Quad HD felbontással rendelkezik. A monitor 3000:1 kontrasztaránnyal büszkélkedhet, illetve 21:9-es képaránnyal, mely tökéletes lehet azok számára, akik több ablakkal is szeretnek egyidejűleg dolgozni. További érdekesség, hogy a dél-koreai cég még egy 7 wattos sztereó hangszórót is beépített a monitorba.

Az SE590C széria ugyanolyan sugarú ívben van meghajlítva, mint a korábbi monitor, ám itt már egy 5000:1 kontrasztarányú panel került a készülékbe, illetve ez a család nagyobb, pontosan 31,5 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik. A kijelző lenyűgöző képi világgal szolgál, fényerejét tekintve pedig 350 cd/m2. Itt is kapunk sztereó hangszórókat, mely jelen esetben 5 wattosak darabonként.

Az SE591C széria specifikáció nagyjából hasonlóak, mint a korábbi készülék, tehát a kontrasztarány és a fényerő ugyanaz, azonban a kijelző mérete ebben az esetben 27 hüvelykes. A monitor sugara is változik, jelen esetben ez 4000R.

Aki pedig egy belépőszintű készülékre vágyik, a Samsung azoknak a SE510C családot ajánlja, melyből 23,5, illetve 27 hüvelykes variáns is elérhető. Ezekben a készülékekben található panelek 3000:1 kontrasztaránnyal és 4000R sugarú íveléssel rendelkeznek.

Forrás: SamsungTomorrow

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá