Érkezik az Android Lollipop frissítés a Galaxy A-szériás készülékekre

0 4,117

A Samsung első fémvázas készülékei, a Galaxy A-széria a debütálásakor még az Android 4.4 KitKat operációs rendszerrel kerültek a boltok polcaira, azonban hamarosan ezek a modellek is frissíthetőek lesznek a nyalókás verzióra. A Samsung Galaxy Alpháról azonban továbbra sincs semmi információ, hogy egyáltalán mikor érkezhet meg hozzá a szoftveres vérfrissítés.

A legújabb hírek szerint már készülőben az Android Lollipop frissítés a Galaxy A-szériás készülékekre (A3, A5, A7), azonban az okostelefonok első körben csupán az alap, 5.0-s szoftvert kaphatnák meg, miközben időközben már az 5.1-es verzió is megjelent, ami néhány hibajavítással és teljesítménybeli optimalizással is érkezik.

Ennek egyik oka az lehet, hogy a Google már gőzerővel dolgozik az Android 5.2-n, ami egy vagy két hónap múlva már meg is érkezhet, a másik ok pedig, hogy a keresőóriás nem mindegyik készüléken tette elérhetővé az Android 5.1-es szoftverfrissítést, így valószínüleg a Galaxy A-szériás készülékek is kimaradtak ebből.

További érdekesség, hogy a korábban már beszámoltunk róla, hogy a Galaxy Note II készüléktulajdonos is örülhetnek, hiszen számukra is letölthető lesz az Android Lollipop, azonban ezidáig további fejlemény nem érkezett róla, hogy egyáltalán mikor futhat be, így az is lehet, hogy teljesen leállították a projektet, de az is lehet, hogy csupán az év második felében számíthatunk majd rá.

Forrás: GSMArena

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá