A Samsung legerősebb processzora kerülhet az új okosórába

0 818

A Samsung természetesen idén sem hagyja cserben azokat, akik a legújabb generációs okosórát várják, hiszen az év második felében minden bizonnyal már lehullhat róla a lepel. Ezidáig számos érdekes adat derült már ki róla, mint például, hogy most először egy kör alakú kijelzővel próbálkoznak a dél-koreaik, illetve egy olyan körgyűrűt kap, aminek forgatásával különböző műveleteket végezhetünk majd el, mint például a menüben való lépkedés vagy a hangerő szabályozása. Most azonban újabb információk érkeztek a készülék belsejét illetően.

A legújabb hírek szerint a Samsung egyenesen az 14 nm-es gyártástechnológiával készült Exynos 7420-as chipjét helyezhetné a jelenleg Orbis kódnév alatt futó okosórába. Ez a chip debütált a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge készülékekben, amiben hatalmas erő lakozik. A chip egy nyolcmagos fenevad, ami a Gear S kétmagos Snapdragon chipjéhez képest jelentős előrelépés lehetne, azonban a kérdés az, hogy valóban kell-e egy ilyen vasat alkalmazni egy órában?

A választ azonban a készenléti időnél kell keresni, ugyanis az új chip amellett, hogy fizikailag kisebb és egyben nagyobb teljesítményre is képes mint az elődök, sokkal-sokkal energiatakarékosabb is egyben. Az üzemidő pedig egy elég fontos szempont egy hordható készüléknél, amit reggel felcsatolunk a csuklónkra és a nap végéig rajtunk is van. Senki sem szeretne azzal bajlódni nap közben, hogy az órát töltőre dugja.

A Gear S okosóra normál használat mellett 1-2 napot bír ki egy feltöltéssel, azonban az Ultra Power Saving üzemmóddal 3-4 napra is kitolható. Ha viszont az Orbis okosórába egy Exynos 7420-as chip kapna helyet, akkor 3-4 napos üzemidőt jelentene normál használat mellett, így kevesebbet kéne foglalkoznunk a töltéssel.

Az új Samsung okosóra várhatóan a szeptember 9 és 11 között megrendezésre kerülő CTIA Super Mobility 2015 show keretében kerülhet majd bemutatásra.

Forrás: SamMobile

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá