Kamerateszt: Galaxy S6 edge vs iPhone 6 Plus

0 3,987

Egy-egy új csúcskészülék megjelenése után természetesen a rajongók előszeretettel vetik alá különböző teszteléseknek, összehasonlításoknak konkurens készülékekkel. Nincs ez másként a legújabb generációs Galaxy S készülékekkel, a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge okostelefonnal sem. A dániai Mobilsiden weboldal csapata pedig már górcső alá is vette az üdvöskéket, akik lőttek is pát képet az új lencsével, hogy vajon jobb képeket készít-e, mint a nagy riválisa, az iPhone 6 Plus.

A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékekben a legkorszerűbb CMOS optika kapott helyet. A 16 megapixeles Sony IMX240 szenzor 1,4x nagyobb, mint ami az elődben volt megtalálható, így sokkal tisztább és fényesebb képeket exponálhatunk, mint korábban. Ezenfelül pedig immár a lencse F1.9-es rekeszértékű (a Galaxy S5 F2.2-je helyett), aminek eredményeképp még rosszabb fényviszonyok között is jobb eredményeket érhetünk el, plusz a nagy rekesznyílásnak köszönhetően szép, elmosódott hátterű képeket készíthetünk. Az infravörös szenzort használó fehéregyensúly pedig csupán hab a tortán.

Az előlapi optika pedig 5 megapixeles, amivel akár Full HD videókat is rögzíthetünk. Az új készülékekkel nem kérdés a tökéletes szelfik készítése. A hátlapi kamerával pedig a Full HD mellett akár Ultra HD, azaz 4K felbontásban is videózhatunk, az optikai képstabilizátornak (OIS) köszönhetően pedig még a rezgéseket, bemozdulásokat is sikerül minimalizálni. Az iPhone 6 Plus esetén ugye a videórögzítés csupán Full HD-re korlátozódik.

A tesztből kiderül, hogy a két készülék szinte fej-fej mellett haladt és nagyjából hasonló képeket tudtak produkálni. A Galaxy S6 edge előnye kétségkívül az optikai képstabilizátor, mely egyébként az iPhone 6 Plus modellben is megtalálható, azonban a Samsung készülékébe mintha jobban dolgozna, legalábbis egy-egy fotón élesebb képet eredményezett.

Következzenek tehát a képek! (felső kép: iPhone 6 Plus; alsó kép: Galaxy S6 edge)

Galaxy S6 edge vs iPhone 6 Plus camera

Galaxy S6 edge vs iPhone 6 Plus camera2

Galaxy S6 edge vs iPhone 6 Plus camera3

Forrás: Mobilsiden

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá